Hrvatska Vlada je 'odmrznula' cijene goriva

Koliko ćemo od sutra plaćati dizel i benzin?

Objavljeno: 06.12.2021. zagorjeinternational

S obzirom na to da je hrvatska Vlada danas ‘odmrznula’ cijene goriva, na benzinskim crpkama nas od sutra očekuju nove cijene goriva. 

Podsjetimo, vladinom uredbom eurosuper 95 od sredine listopada bio je limitiran na 11,10 kuna, a eurodizel na 11 kuna. Kako piše Index.hr, očekuje se da će gorivo sada nešto pojeftiniti te da bi mu cijena mogla pasti malo ispod 11 kuna.

To očekuje i Tin Bašić sa stranice cijenegoriva.info. 

– Prema trenutnim nagađanjima, cijene goriva bi trebale pasti. No to su zasad isključivo nagađanja. Treba napomenuti da cijene nafte na svjetskim tržištima ne određuju cijene goriva u Hrvatskoj, one pokazuju trend za koji se nekad možemo uloviti. Posljednja tržišna cijena eurosupera 95 bila je 11,35 kuna. Cijena goriva na svjetskim tržištima je pala za 18,25 posto, no nemoguće je da će toliko pasti u Hrvatskoj jer bi cijena tada bila oko 9,40 kuna. To se sasvim sigurno neće dogoditi – rekao je Bašić za Index.

Dodao je i da sada sve ovisi o naftnim kompanijama koje će najvjerojatnije gledati kako da zadovolje i očekivanja Vlade i građana, te s druge strane svoje interese.

– Očekujem da će doći do blagog pada kako bi i građani biti zadovoljni, a naftne kompanije će i dalje imati dobre prihode – zaključio je Bašić. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter