Nastavlja se “Advent u Marofu“

Upaljena druga adventska svijeća, održan sajam domaćih proizvoda, a sve je nastupom začinio domaći KUD

Objavljeno: 05.12.2021. zagorjeinternational

U Kulturnom centru “Ivan Rabuzin“ u Novom Marofu, ove su subote nastavljena adventska događanja, a sve je počelo je sajmom prigodnih proizvoda i paljenjem druge adventske svijeće te završilo godišnjim koncertom KUD-a “Marof“.

Voditeljica Turističke zajednice grada Novog Marofa Renata Horvatić, istaknula je da tradicionalno pripremaju sajam na kojem sudjeluju uglavnom lokalni OPG-ovi i obrti.

– Uz paljenje druge adventske svijeće uvijek pozovemo izlagače da predstave svoju predblagdansku i božićnu ponudu. S obzirom na epidemiološku situaciju, imamo desetak izlagača, lokalne OPG-ove i obrti kojima i na ovaj način omogućavamo njihovu promociju, a sugrađanima i posjetiteljima nudimo još jedan sadržaj u vrijeme Adventa – kazala je Horvatić.

Uz blagoslov patera Nikole Šanteka i adventske pjesme KUD-a “Marof“, upaljena je druga adventska svijeća, a potom je u velikoj dvorani Kulturnog centra, uz poštivanje propisanih epidemioloških mjera, održan godišnji koncert KUD-a “Marof“. Nastupili su dječja folklorna sekcija, dramska grupa “Videki“, folklorna sekcija, tamburaški sastav, ženska vokalna skupina “Zipka“ i klapa “Marof“ te gosti iz KUD-a “Beletinec“.

Dragutin Košćak, predsjednik KUD-a “Marof“, naglasio je da su održali tradicionalni koncert nakon jednogodišnje stanke zbog pandemije.

– Prikazali smo cjelogodišnji rad u svim sekcijama, čak i u ovim otežanim uvjetima. Dali smo presjek rada kroz minulu godinu koja se svela praktično na nekoliko mjeseci jer nismo mogli održavati probe niti nastupe, a i ovaj koncert je bio u posebnim uvjetima s covid potvrdama – rekao je Košćak te najavio da će članovi KUD-a pripremiti i božićne koncerte na nekoliko lokacija.

Gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač iznimno je zadovoljan što se i u otežanim uvjetima organiziraju manifestacije i prezentira rad udruga.

– I građani žele imati mogućnost da obiđu manifestacije poput sajma, budu dio događanja u adventsko vrijeme i vide što su udruge poput KUD-a pripremile. Pred nama je Božić, radosno vrijeme, i svima želim da ga u zajedništvu dočekamo – poručio je gradonačelnik.

Nastavak “Adventa u Marofu“ slijedi svake subote do Božića, a uz manje koncerte, 18. prosinca bit će organiziran i doček Djeda Božićnjaka uz ostale sadržaje za djecu.

Udruga “Mladi za Marof“ priprema i ove godine “Zimski Šic na bic“, a u pripremi je i “Šetnja Rabuzinovim bregima“ 31. prosinca kao završnica proslave 100. godišnjice Ivana Rabuzina.

Grad se priprema i za svoj tradicionalni Doček u podne, no odluka o održavanju će se donijeti kada budu poznate epidemiološke mjere za to razdoblje.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba