ADVENT U ZAGORJU: Druga adventska svijeća zapaljena u Krapini, ponovno s humanitarnim karakterom

GREGUROVIĆ: Drago mi je što smo baš u Krapini, jer je Udruga “Europa Donna“ srasla s gradom

Objavljeno: 05.12.2021. zagorjeinternational

Večeras je u Plavoj dvorani Gradske knjižnice Krapina upaljena i druga adventska svijeća u sklopu manifestacije “Advent u Zagorju“ koja se već 18 godina održava u suradnji s Udrugom “Europa Donna Krapina“, a cijeli događaj bio je podređen plemenitom projektu “Rak. I kaj sad?“.

Da druga svijeća simbolizira ljubav koju prema bližnjima možemo iskazati na način da ih potaknemo da više vode računa o svojem zdravlju, o preventivnim pregledima, ali i da mi sami vodimo više računa o svojem zdravlju i tako osiguramo što više sretnih trenutaka uz svoje najbliže, istaknula je Martina Gregurović Šanjug, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, udruge i mlade koja se obratila u ime Županije.

Izuzetno vrijedan rad

– Čast je i zadovoljstvo da je Županija dio ove akcije već duži niz godina. Ova je akcija izuzetno vrijedna upravo zbog svog humanitarnog karaktera i činjenice da u ovo blagdansko vrijeme kada se okrećemo obitelji i kada se veselimo i živimo u obilju, se moramo prisjetiti i svih naših sugrađanki i sugrađana koji se nalaze u potrebi, bilo da se bore s bolešću, neimaštinom ili nekim drugim izazovom. Ono što bi htjela istaći je da je ovdje izuzetno važan doprinos organizacija civilnog društva, kao što je Udruga “Onkološki pacijent”. Zahvaljujem i gospođi Đurđi Mesarić na ovoj inicijativi i humanitarnoj akciji, ali i za ovu godišnju, koja je nastavak važnih preventivnih aktivnosti vezanih uz prevenciju onkoloških bolesti. Hvala i Udruzi “Europa Donna“ na svemu što čini. Rad ovih udruga izuzetno je vrijedan i ono što mogu istaknuti je da ćemo mi sa zadovoljstvom poduprijeti ovu akciju, odnosno, i jednu i drugu udrugu s određenom financijskom pomoći da bi se lakše organizirali i da bi lakše nastavili s vašim preventivnim aktivnostima – rekla je Gregurović Šanjug.

Posebno mjesto

Poseban značaj toga što se druga svijeća pali baš u Gradu Krapini, naglasio je gradonačelnik Zoran Gregurović.

– Drago mi je da smo danas upravo u Krapini jer je “Europa Donna Krapina“ udruga koja, moram priznati, zauzima posebno mjesto među svim krapinskim udrugama. To je udruga koja je iznimno aktivna i što se tiče promocije i važnosti preventivnih pregleda raka dojke, drugih malignih bolesti. Udruga je srasla s ovim gradom jer se redovito uključuje u sve gradske aktivnosti, pa isto tako i u ove županijske, što vidimo i po paljenju večerašnje svijeće, stoga hvala Udruzi “Europa Donna“, hvala Krapinsko – zagorskoj županiji i hvala gospođi Mesarić i svima ostalima koji su se odlučili da se ova druga adventska svijeća zapali upravo ovdje u Krapini – kazao je Gregurović i dodao da je čast još veća s obzirom da Grad Krapina sutra slavi svoj dan, ali i dan svog zaštitnika svetog Nikole.

Predsjednik Zagorske lige protiv raka Stanko Belina, ispričao je o brošuri koja je napravljena kao vodič svima onima koji se nađu u situaciji gdje otkriju da boluju od malignih bolesti.

– Gospođa Mesarić je imala svoje osobno iskustvo s time i vidjela je na koje probleme i zapreke nailazi te je došla k meni s idejom da bi napravili brošuru kao pomoć svima oboljelima od raka kada postanu svjesni svoje dijagnoze. Na toj joj ideji, za koju mislim da je izuzetna i da će mnogima biti od pomoći, zahvaljujem i podržavam u svim njenim aktivnostima, kao i “Europu Donnu“ s kojom također Zagorska liga protiv raka ima dobru suradnju – zaključio je Belina uz nadu da će pandemijsko vrijeme što prije proći i da će se životi svih vratiti u normalu.  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba