Proračun Grada Zlatara za 2022. iznosit će 54,1 milijun kuna

“Najznačajniji projekti su nam uređenje tržnice i izgradnja ceste prema vrhu Ivanščice”

Objavljeno: 03.12.2021. zagorjeinternational

U četvrtak je na sjednici Gradskog vijeća Zlatara usvojen prijedlog proračuna za iduću godinu, koji se planira u iznosu od 54.166.353,18 kuna. Proračun, s pratećim Planom razvojnih programa te programima javnih potreba, usvojen je s devet glasova. Vijećnici HDZ-a bili su suzdržani, izvještava Radio Zlatar.
Gradonačelnica Jasenka Auguštan – Pentek je kao najznačajnije projekte istaknula uređenje gradske tržnice te izgradnju ceste Jakopići – Črne Mlake prema vrhu Ivanščice, za koje su ovog tjedna i stigle potvrde odobrenja sredstava za realizaciju u ukupnoj vrijednosti oko 12,5 milijuna kuna. Tu je i nastavak uređenja Sokolane, u vezi kojeg je održan i sastanak u Ministarstvu kulture, gdje je dogovorena dinamika nastavka radova. Za tu se stavku planira 3,6 milijuna kuna.
Na sjednici je usvojena i odluka kojom je povećan koeficijent za obračun plaće gradonačelnici, s 3,92 na 4,45. Vijećnici HDZ-a i Reformista glasali su  protiv te odluke, pa je ona usvojena s osam glasova za i četiri protiv. Ovom se odlukom plaća gradonačelnice usklađuje sa zakonom i koeficijentima gradonačelnika u ostalim gradovima iste veličine u Krapinsko – zagorskoj županiji, pojašnjavaju iz Grada.
Odluka o koeficijentima za obračun plaća službenika i namještenika u upravnim tijelima Grada Zlatara, usvojena je jednoglasno, pa su tako njihovi koeficijenti povećani za 0,5.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba