Na sastanku varaždinskog župana s (grado)načelnicima razgovaralo se i o epidemiološkoj situaciji

“S ravnateljem OB Varaždin dogovoreno je da, čim bude izdana uporabna dozvola, pripremi novu zgradu dnevne bolnice za smještaj COVID pacijenata”

Objavljeno: 02.12.2021. zagorjeinternational

U srijedu je u varaždinskoj Županijskoj palači održan treći radni sastanak župana Anđelka Stričaka s gradonačelnicima i načelnicima iz Varaždinske županije, na kojem su glavne teme bile sigurnost svih sudionika u cestovnom prometu, a posebno djece i mladih te aktualna epidemiološka situacija.
Župan je prilikom sastanka izvijestio da je u Varaždinskoj županiji protiv koronavirusa s obje doze dosad cijepljeno 49,5 posto ukupnog stanovništva, odnosno 59,3 posto starijih od 18 godina.
– U županiji smo prošli tjedan imali 1819 novooboljelih osoba od koronavirusa, što je povećanje u odnosu na prethodni tjedan kada je bilo 300 oboljelih manje. Gleda li se razdoblje od dva tjedna, 14-dnevna incidencija se malo smanjila, na jučerašnji dan je iznosila 1981 novooboljelih na 100.000 stanovnika. Prije dva tjedna nabavljeno je još pet respiratora, a s ravnateljem Opće bolnice Varaždin smo dogovorili da, čim bude izdana uporabna dozvola, pripremi novoizgrađenu zgradu dnevne bolnice za smještaj pacijenata oboljelih od Covida-19. Naravno, nadamo se da dodatni kapaciteti za smještaj teže oboljelih neće biti potrebni. U tijeku je ishođenje uporabne dozvole za novu zgradu, za koju smatram da je daleko bolje rješenje od dvorana i šatora. Pozivam vas sve da se uključite kako bi potaknuli što veći broj vaših sugrađana na cijepljenje – rekao je Stričak.


Povećanje sigurnosti svih sudionika u cestovnom prometu, a posebno djece i mladih, bila je druga tema radnog sastanka o kojoj se raspravljalo.
– Na cestama Varaždinske županije je, nažalost, zabilježen veći broj smrtno stradalih i zbog toga je Županijski savjet za sigurnost prometa na cestama zajedno s članovima Zaklade sveti Mihael uputio inicijativu da se nabave prsluci ili reflektirajuće trake koje bi se podijelile učenicima osnovnih škola. Zatražit ćemo mišljenje policije, HAK-a, kao i ravnatelja škola što bi bilo najprimjerenije i što bi djeca najviše koristila. Vas pozivam da se uključite i sufinancirate ovu inicijativu – pozvao je župan.
Načelnici i gradonačelnici dali su podršku i predložili da se organiziraju akcije u kojima bi se prsluci ili reflektirajuće trake dijelile i biciklistima, a da se za djecu organiziraju edukacije.
Također, na sastanku se razgovaralo i o zajedničkim projektima, kao što su rashladni uređaji u sklopu lovačkih društava te sufinanciranje promocije kuća za odmor na području Varaždinske županije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter