U Novom Marofu se nastavlja ulaganje u razvoj sportske infrastrukture

Potpisan ugovor za izgradnju pomoćnog nogometnog igrališta s pripremom za umjetnu travu

Objavljeno: 02.12.2021. zagorjeinternational

U Novom Marofu se nastavljaju ulaganja u razvoj sportske infrastrukture i sportskog centra. Tako su Grad Novi Marof i tvrtka Hidroing potpisali ugovor o izvođenju radova na izgradnji pomoćnog igrališta za nogomet s pripremom za umjetnu travu.
Ugovor su potpisali gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač i direktor varaždinskog Hidroinga Danijel Risek. Vrijednost radova iznosi 999.386 kuna s PDV-om.
Gradonačelnik Jenkač je naglasio da se radi o ovogodišnjim ulaganjima u već drugo i treće igralište.
– Prvom investicijom sanirali smo i uredili rukometno i košarkaško igralište, a sada se radi o dva nova igrališta. Jedno od 60×40 metara, s pripremom za umjetnu travu gdje očekujemo, po obećanju Hrvatskog nogometnog saveza, da ćemo ju dobiti donacijom. Sama priprema je izrazito skupa i radi se o iznosu od 800.000 kuna. U tom projektu radimo i treće igralište 60×100 metara. Radi se o prirodnom travnatom igralištu sa zaštitnim ogradama, s mogućnošću da se to igralište podjeli na jedno veće i dva manja igrališta po propozicijama za niže kategorije – pojasnio je Jenkač.
Direktor varaždinskog Hidroinga Danijel Risek je istaknuo da je dosadašnja suradnja s Gradom Novim Marofom bila odlična.
– Napravili smo prije godinu i pol dana reciklažno dvorište, jedan propust i  sada idemo u projekt igrališta. Sve što smo dosad odradili bilo je dobro i nadam se da će se tako nastaviti. Što se tiče ovih radova, očekujemo završetak do travnja ili svibnja. Sve zavisi o vremenskim uvjetima budući da je riječ o zemljanim radovima – kazao je direktor Hidroinga.

Značajna ulaganja

U Novom Marofu se značajno ulaže u sport jer imaju kvalitetne klubove, uz nogometaše, tu su rukometaši i malonogometaši koji igraju u drugoj ligi, a igrališta se uređuju kako bi ih i građani mogli koristiti, kaže Jenkač.
– Nogometni klub Novi Marof ima preko 190 djece i trenutno u ovim okvirima, juniori, seniori, veterani, nemaju prostor na sadašnjem igralištu. Postoji potreba za dva ovakva igrališta i time ćemo dići kvalitetu sporta na još višu razinu. Krajem prošle godine završili smo tribine na nogometnom igralištu, uredili drenažu na postojećem igralištu i zaštitne ograde. Za djecu želimo urediti i sportski park i time dodatno podići razinu sporta i rekreacije u Novom Marofu – naglasio je gradonačelnik Jenkač.
Miro Sabolić, potpredsjednik NK Novi Marof, koji se natječe u 1. županijskoj nogometnoj ligi, zahvalio je gradonačelniku i gradskoj upravi na ulaganjima u sport.

Daljnji razvoj

– Prepoznali su da su potrebe kluba velike s obzirom da imamo djecu koja treniraju u klubu, od predškole nogometa, i sve ostale uzraste kadeta, juniora, seniora, veterana, a imamo samo jedan nogometni teren koji nam služi i za treninge i za odigravanje službenih utakmica. Ova investicija je izuzetno važna za daljnji razvoj kluba jer imamo cilj da bi išli u ligu više. Za to moramo zadovoljiti uvjete, moramo imati i pomoćne terene. Zahvaljujući gradonačelniku išli smo na još jedan teren 100×60 metara s prirodnom travom, a ide se na 60×40 metara s jednim terenom s umjetnom travom koji će nam biti od izuzetne važnosti. Možemo početi ranije trenirati dok vremenski uvjeti ne zadovoljavaju, zbog kiše, blata. Ne znam uopće na koji način da pokažem koliko to znači za klub. A tu su i sva dosadašnja ulaganja od strane Grada u suradnji s klubom, od spremišta, tribina, uređenja unutrašnjih prostorija, odvodnje oko glavnog terena, ograde i niz drugih stvari koje su bitne za redovno funkcioniranje NK Novi Marof – rekao je Sabolić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter