Županijska palača u Varaždinu i ove je godine postala veliki adventski kalendar

“Cilj nam je predstaviti bogatstvo Varaždina, a ove godine prikazat ćemo slike koje su izradili naši najmlađi – naše najvrjednije bogatstvo”

Objavljeno: 02.12.2021. zagorjeinternational

Županijska palača u Varaždinu je i ove godine, peti puta zaredom, u vrijeme adventa pretvorena u veliki adventski kalendar, a prozorčić s prvom slikom otkrila je zamjenica varaždinskog župana Silvija Zagorec, u društvu župana Anđelka Stričaka, direktora Turističke zajednice Varaždinske županije Mirana Bojanića Morandinija, načelnika i gradonačelnika općina i gradova s područja županije i djece članova Društva “Naša djeca” Varaždin.

Slike na pročeljima palače, njih 24, oslikali su varaždinski osnovnoškolci, učenici Centra za odgoj i obrazovanje “Tomislav Špoljar“ te polaznici varaždinskog DND-a, koji ove godine slavi 70. rođendan.

Zamjenica župana je tom prilikom izrazila zadovoljstvo nastavkom ove tradicije i pozvala sve da pogledaju kalendar i obiđu ukrašeni atrij Županijske palače, a iskoristila je i priliku da čestita varaždinskom DND-u.

– Kao i proteklih godina, pročelje Županijske palače će postati jedan veliki i prekrasan adventski kalendar, a cilj nam je predstaviti sve bogatstvo i znamenitosti koje ima Varaždinska županija. Kao što znate, proteklih godina smo prikazali dvorce i utvrde te fotografije sa zimskim motivima, a ove godine, u suradnji s Društvom “Naša djeca” Varaždin, prikazat ćemo slike koje su izradili naši najmlađi, naše najvrjednije bogatstvo. Vjerujem da će svi posjetitelji uživati u ovim motivima izrađenim od dječjih ruku, a sama činjenica da su djeca sudjelovala u ovoj kreaciji, će u svima nama odraslima pobuditi određenu dječju zaigranost i nesputanost te omogućiti da svi ove blagdane doživimo u zajedništvu, miru, veselju, neiskvareno, baš kao djeca. Ujedno koristim priliku da čestitam Društvu Naša djeca na 70 godina uspješnog djelovanja i što su već toliko godina središte dječje kreativnosti. Osim kreativnog izražavanja, oni pružaju i edukativan sadržaj. Želim im još puno uspješnih godina i vjerujem da ćemo i dalje uspješno surađivati – rekla je zamjenica župana.

Ravnateljica DND-a Jelena Mikić izrazila je zadovoljstvo ovim nastupom i suradnjom sa Županijom te je naznačila kako polaznici ovim nastupom sudjeluju u pozitivnoj adventskoj atmosferi koja vlada Gradom Varaždinom.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba