SVAKI DAN - NOVA DOBRA VIJEST: Odobrena sredstva za uređenje zlatarske gradske tržnice!

AUGUŠTAN – PENTEK: Ovo je novih 7,5 milijuna kuna za naš Zlatar. Našem sajmištu vratit ćemo stari sjaj

Objavljeno: 02.12.2021. zagorjeinternational

Nakon što je u srijedu objavila da su odobrena sredstva za financiranje izgradnje pristupne ceste prema Ivanščici, gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan – Pentek već jutros pohvalila se novim lijepim vijestima.
Naime, objavljene su inicijalne rang liste odobrenih projekata natječaja za Mjeru 7.4.1., kojeg je raspisala Agencija za plaćanja u poljoprivredi, u okviru Programa ruralnog razvoja za “Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu”. Projekt uređenja zlatarske tržnice nalazi se među sedam projekata u RH kojima su sredstva odobrena.

– Novih 7,5 milijuna kuna za naš Zlatar. Ponovno hvala mojem timu u Gradu, Zagorskoj razvojnoj agenciji koja nam je pomogla u pripremi projekta za prijavu i arhitektici Maši Varga, s kojom smo radili ovaj projekt – poručila je Auguštan – Pentek.

Podsjetimo, radi se o uređenju prostora bivšeg sajmišta jer, kako kaže gradonačelnica, “Tork v Zlataru“ nadaleko je poznat u Zagorju, pa se zlatarskoj tržnici ovim projektom nastoji vratiti stari sjaj.

– Želimo da Zlatar zaista bude gradsko središte ovog dijela županije. Sretni smo što nam se doseljavaju mladi ljudi i zato im zauzvrat želimo ponuditi razne sadržaje koji čine sredinu ugodnu za život. To je, između ostaloga, i svakodnevni rad zelene tržnice, kako bi naši OPG-ovci mogli plasirati svoje proizvode, ali isto tako kako bi naši građani, ne samo Zlatara, nego i susjednih općina, mogli nabavljati svježe namirnice domaćeg podrijetla. U sklopu projekta, na tom će se prostoru urediti sanitarni čvorovi, dok će preostali, vanjski dio, kao i do sada, biti namijenjen održavanju spomenutog “Torka v Zlataru”, dakle, sajma koji se održava svakog utorka – kazala je gradonačelnica prilikom prijave projekta. (vc)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba