Tin Jurak, predsjednik varaždinske Mladeži HDZ-a, izabran za potpredsjednika Mladeži HDZ-a na nacionalnoj razini

“Ovo je velika čast, ali i odgovornost. Bit ćemo nositelji politika za mlade”

Objavljeno: 01.12.2021. zagorjeinternational

Prošle su nedjelje održani unutarstranački izbori za Predsjedništvo Mladeži HDZ-a, na kojima su članovi Mladeži HDZ-a Varaždinske županije ostvarili veliki uspjeh jer je po prvi puta u povijesti jedan njihov član izabran u Predsjedništvo na nacionalnoj razini.
Tin Jurak, najmlađi varaždinski županijski vijećnik i predsjednik Mladeži HDZ-a Varaždinske županije, izabran je za potpredsjednika na nacionalnoj razini, a izbori su po prvi puta održani po principu “jedan član – jedan glas”.
Zahvalivši svim članicama i članovima Mladeži HDZ-a koji su u nedjelju izašli na izbore i ukazali mu povjerenje, novi potpredsjednik Jurak je naglasio kako je ovaj izbor velika čast, ali i odgovornost.

– Ovi izbori održani po načelu “jedan član – jedan glas” predstavljaju velik iskorak u daljnjoj demokratizaciji rada HDZ-a i Mladeži HDZ-a te podizanju razine transparentnosti, na čemu ćemo u budućem razdoblju još više inzistirati. U daljnjem radu trudit ćemo se prepoznavati probleme mladih, nuditi ostvariva rješenja tih problema i biti nositelji politika za mlade – poručio je Jurak.
Uz čestitke novoizabranom predsjedniku Mladeži HDZ-a Maksimilijanu Šimraku, zamjeniku predsjednika Domagoju Ćoriću te novoizabranim potpredsjednicima i članovima Predsjedništva Mladeži HDZ-a, Jurak je posebno zahvalio predsjedniku HDZ-a Varaždinske županije Anđelku Stričaku koji županijskoj Mladeži pruža svakodnevnu podršku u njihovom radu.

– Zahvaljujem i predsjedniku Odbora za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku HDZ-a Ivanu Salopeku, predsjedniku Mladeži HDZ-a Grada Varaždina Jurici Pajtaku na pomoći u svim predizbornim aktivnostima i predsjedniku Županijskog izbornog povjerenstva Saši Vurušiću na uspješnoj organizaciji i provedbi unutarstranačkih izbora. Dosadašnjem predsjedniku Ivanu Vidišu zahvaljujem na suradnji u izazovnom mandatu obilježenom potresom i pandemijom koronavirusa – dodao je Jurak.
Na nedjeljnim izborima za predsjednika je izabran Maksimilijan Šimrak, za njegovog zamjenika Domagoj Ćorić, a za potpredsjednike, uz Tina Juraka, Josip Gojak, Leon Lukinić, Livia Maduna i Josip Ukalović. Izabrani članovi Predsjedništva su Marko Brnjić, Mateja Čutura, Domagoj Kelović, Emanuel Sinković i Jakov Stanić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba