U Humu na Sutli održane dvije radionice u sklopu projekta “Obitelj i ja u njoj“

Očevi doznali kako se povezati s bebom i ‘čitati’ bebin plač te kako pružiti podršku svojoj partnerici

Objavljeno: 01.12.2021. zagorjeinternational

U Humu na Sutli održane su dvije od ukupno šest edukativnih radionica u sklopu projekta “Obitelj i ja u njoj”, projekta podrške roditeljstvu pod pokroviteljstvom Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade. Obje radionice održala je patronažna sestra Gordana Špoljar, ispred projektnog partnera, Doma zdravlja Krapinsko – zagorske županije.
Održavanjem ovih radionica, završen je ciklus radionica usmjerenih na najraniju djetetovu dob, pa su sudionicima podijeljene i edukativne brošure, ali i potrepštine za bebine prve dane, koje su nabavljene u sklopu projekta.
Prva radionica pod nazivom “Priprema za trudnoću, porod i roditeljstvo” održana je 3. studenoga, a na njoj su svi prisutni imali prilike čuti mnogobrojne savjete i smjernice za očeve i one koji se u toj ulozi nalaze, o tome što kada mama i beba izađu iz rodilišta, kako prepoznati depresiju nakon poroda, koja je važnost podrške i kako je pružati, kako se povezati s bebom, kako naučiti biti otac i kako čitati bebin plač.
Druga je radionica, pod nazivom “U ritmu jedne bebe”, održana 17. studenoga, a odgovarala je na pitanja kako biti odgovoran roditelj, koja je uloga majke, a koja oca u odgoju djeteta, što se sve može očekivati u svakom od tromjesečja trudnoće te kako se otac može uključiti u iščekivanje djeteta, kako prepoznati početak poroda i koji su sve stadiji poroda, kakva su iskustva očeva koji su prisustvovali rođenju njihovog djeteta te što kada mama i beba dođu kući.
Iduću edukativnu radionicu pod nazivom “Samopouzdanje djece i mladih” održat će Laura Albus, ispred Obiteljskog centra Krapina, u srijedu, 8. prosinca, s početkom u 17 sati u maloj dvorani Općine Hum na Sutli. Pozivaju se tate, ali i svi oni koji se nalaze u toj ulozi s područja Krapinsko – zagorske županije, da se uključe u projektne aktivnosti te da, ako to žele, sa sobom povedu i svoje najmanje.
Ovaj projekt podrške roditeljstvu najvećim je dijelom usmjeren na poticanje očeva na veću uključenost u obiteljski život i aktivniju roditeljsku ulogu, a provodit će se sve do travnja iduće godine. Kao posljednja projektna aktivnost, planiran je cjelodnevni boravak očeva i djece u parku prirode Papuk te u tamošnjem adrenalinskom parku. Ta će, kao i sve preostale aktivnosti, biti besplatne za sve sudionike.
Više o projektu i projektnim aktivnostima može se pronaći na Facebook stranici “Obitelj i ja u njoj”.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba