GRADSKI VIJEĆNICI SLOŽNI: Zbog epidemiološke situacije, neće se organizirati "Advent u Zaboku" i doček Nove godine na trgu

GRADONAČELNIK HANŽEK: Opća bolnica Zabok u teškoj je poziciji, medicinsko osoblje iscrpljeno – nije vrijeme za ovakva događanja

Objavljeno: 01.12.2021. zagorjeinternational

Na četvrtoj sjednici Gradskog vijeća Zaboka, održanoj u utorak, gradonačelnik Ivan Hanžek vijećnicima se obratio vezano uz organizaciju manifestacije “Advent u Zaboku”.
Iako se, kako je rekao, s organizacijom i planiranjem sadržaja krenulo već u listopadu, trenutna epidemiološka situacija nije ni u najmanju ruku povoljna za organizaciju takvog događanja.
– Smatramo da bi u ovom trenutku bila prevelika odgovornost i preveliki rizik organizirati javno okupljanje koje bi moglo za posljedicu imati daljnje širenje zaraze. Mogli smo čuti u medijima da je naša Opća bolnica Zabok u vrlo teškoj poziciji, medicinsko osoblje iscrpljeno i mislimo da nije vrijeme za ovakva događanja. I neki ugostitelji s kojima smo razgovarali, također su se složili s nama jer kažu da bi, ukoliko im se samo jedan djelatnik razboli, bili u velikom problemu – pojasnio je Hanžek.
Dodao je da će se, u slučaju da epidemiološka situacija dopusti, u svibnju, kada bude Dan grada, organizirati koncerti i zabavni sadržaji, a s njime se složio i predsjednik Gradskog vijeća Dragutin Črnjević, kao i vijećnik HDZ–a Alen Gerek.
Na kraju rasprave, vijećnici su jednoglasno zaključili da se “Advent” i doček Nove godine odgađaju. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba