Zagorke se uspješno predstavile na Susretima hrvatskih malih vokalnih sastava

ŽVS-u “Kušlec” srebrna, a Vokalnoj skupini KUD-a “Sloboda” Oroslavje brončana plaketa

Objavljeno: 30.11.2021. JJ

U koprivničkoj Dvorani Domoljub prošle su nedjelje održani 18. Susreti hrvatskih malih vokalnih sastava. Među ponajboljim hrvatskim vokalnim sastavima, našla su se i dva iz Krapinsko – zagorske županije – Vokalna skupina Kulturno – umjetničkog društva “Sloboda” iz Oroslavje, koja je nastupila u kategoriji folklornih malih vokalnih sastava i komornih zborova te Ženski vokalni sastav “Kušlec” iz Konjščine, u kategoriji slobodnih stilova i žanrova.
ŽVS Kušlec osvojio je srebrnu plaketu, dok je KUD-u “Sloboda” Oroslavje pripala ona brončana.
Zagorske predstavnice iz Konjščine ističu kako su iznimno radosne što su na državnom natjecanju, u godini koja nije bila nimalo laka i u kojoj su održale manji broj proba nego što je to bilo uobičajeno, uspjele osvojiti takvu vrijednu nagradu na državnoj razini.
Vokalnoj skupini KUD-u “Sloboda” ovo je bio prvi nastup na državnom susretu.

– Presretni smo zbog ovog uspjeha, pogotovo u ovim uvjetima – napisali su na svojoj Facebook stranici.
Susret je održan u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, pod pokroviteljstvom Koprivničko – križevačke županije te uz materijalnu potporu Ministarstva kulture i medija RH. Okupio je ukupno 13 vokalnih sastava s više od 160 pjevača. Sastavi sudionici svoj su nastup na Susretu morali izboriti putem županijskih smotri i video selekcija u konkurenciji ukupno 34 mala vokalna sastava iz 11 hrvatskih županija i Slovenije.
Program Susreta održan je u skladu sa strogim epidemiološkim mjerama, a izvedbe sudionika pratilo je stručno povjerenstvo u sastavu Joško Ćaleta, Tomislav Habulin i Zlatan Sindičić, koji su odlučili o najuspješnijim izvedbama u svakoj od tri kategorije koncertnog programa: pučka glazba, u kojoj je prvu nagradu osvojio ŽVC KUD-a “Dangubica” iz Kutereva, folklorni mali vokalni sastavi i komorni zborovi, gdje su najuspješniji bili ŽVS “Pučpuljike” iz Čakovca i Pjevačka skupina “Fijolice” Međimurskog KUD-a “Ivan Car” iz Ljubljane, koji su osvojili srebrne plakete, te slobodni stilovi i žanrovi, gdje je srebrnu plaketu, uz “Kušlec”, osvojio i Vokalni sastav “Asante” iz Zagreba, dok je brončana plaketa pripala VS-u “Acapella” iz Sračinca.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba