Nastavlja se “Advent u Mariji Bistrici“

Ovaj je vikend obilježila duhovna glazba, a nadolazeći će biti podređen najmlađima

Objavljeno: 29.11.2021. zagorjeinternational

U organizaciji marijabistričke Turističke zajednice, ove se nedjelje nastavila manifestacija ”Advent u Mariji Bistrici”, a cjelokupni prvi vikend bio je u znaku glazbe, točnije, bio je to Vikend duhovne glazbe, a što se osjetilo u nedjelju kada su na mjesnom trgu održana dva koncerta, piše Radio Marija Bistrica.  

Prvo je u 10 sati zapaljena prva adventska svijeća na velikom vijencu na trgu, a potom je nakon mise u 11 sati u Svetištu, na trgu održan i prvi koncert duhovne glazbe kojeg je održao Dragutin Hrastović uz pratnju Dalibora Moštaka te Lucije i Ivana Vulama. Poslijepodne u 17 sati se nakon mise, na trgu održao i drugi koncert duhovne glazbe, a nastupio je Antonio Tkalec.

Tradicionalno, drugi vikend ”Adventa u Mariji Bistrici” će biti Dječji vikend. Program počinje u petak u Dvorani Božjeg milosrđa, Tribinom i popratnom izložbom uz 50. obljetnicu proglašenja Svetišta Majke Božje Bistričke nacionalnim, a početak je zakazan za 19 sati. Subotnji program počinje u 14.30 sati u Hotelu ”Kaj”, gdje će se održati radionica pečenja božićnih kolačića. Nešto kasnije, u 15.30, slijedi predstava Teatra ”Vende tam”, a izvest će se predstava ”Tiha noć” u režiji Nevene Vukes.

Na ovogodišnjem ”Adventu u Mariji Bistrici” bit će i klizalište “Bistrička ledena bajka“, a otvorenje je planirano u subotu u 16.30 sati uz nastup Klizačkog kluba ”Zagrebačke pahuljice”. Subotnji program završava koncertom Kvarteta ”Gubec” u 19 sati na trgu, a nedjeljni započinje na trgu u 10 sati paljenjem druge adventske svijeće, koju će upaliti djeca DV ”Pušlek”. Uz to, nastupit će i Dječja skupina ”Šarene loptice” i polaznici Glazbene škole pri marijabistričkoj osnovnoj školi.

U 12 sati odigrat će se predstava ”Pripremite pisma sva, dolazi nam Nikola” skupine ”Šareni svijet”, a Sveti Nikola će i ove godine stići na trg gdje će biti i popularni vlakić. Koncert će u 17 sati na trgu održati i pjevačica Kim Verson, a program u nedjelju završava koncertom ”Mali, srednji, srednji…veliki” dječjih sekcija KUD-a ”Lovor Ježek” i gostiju, koji počinje u 18 sati u Domu kulture.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba