Tijekom vikenda na zagorskim cestama osam prometnih nesreća, tri su bile s ozlijeđenima, a sve su ih skrivili alkoholizirani vozači

NESLAVNI REKORDERI: Jedan u Zagorskim Selima ‘napuhao’ 1,95 promila, drugi kroz Mače jurio 100 km/h

Objavljeno: 29.11.2021. zagorjeinternational

Policijski službenici PU krapinsko – zagorske tijekom vikenda obavili su očevide kod osam prometnih nesreća, a tri su od njih bile s ozlijeđenim osobama.

Tako je u Svetom Križu Začretju do prometne nesreće došlo uslijed neprilagođene brzine,  pri čemu je jedna osoba zadobila lakše tjelesne ozljede, a vozač koji je skrivio nesreću, vozio je s 1,68 promila alkohola u organizmu. Također, uslijed neprilagođene brzine došlo je do prometne nesreće u Dubrovčanu, u kojoj je vozač s 1,63 promila alkohola u krvi vozilom sletio van kolnika i pritom zadobio lakše tjelesne ozljede. U prometnoj nesreći do koje je došlo u Ciglenici Zagorskoj uslijed oduzimanja prednosti prolaska, dvije su osobe zadobile lakše tjelesne ozljede, a vozaču koji je skrivio prometnu nesreću očitana je koncentracija alkohola u organizmu od 0,65 promila.

Pet prometnih nesreća bilo je s materijalnom štetom i dogodile su se u Vidovcu Krapinskom, zbog oduzimanja prednosti prolaska, Benkovu i Valentinovu, uslijed neprilagođene brzine, zatim u Zagoskim Selima zbog nedržanja vozila uz desni rub kolnika, te u Belcu, uslijed nepropisne vožnje u natrag.

Tijekom pojačanog nadzora prometa, koji je policija provodila kroz vikend, utvrđena su ukupno 74 prekršaja, od čega su bila 34 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, devet prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa u vozilu, šest prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola te 25 ostalih prekršaja u prometu.

Najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu kod vozača utvrđena je u Zagorskim Selima od 1,95 promila, a najveća brzina kretanja vozila u Maču od 100 km/h, na dijelu ceste gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 50 km/h. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba