Na izboru čestitali i načelnik Milički te predsjednik Općinskog vijeća Švaljek

Damir Galoić izabran za novog predsjednika Ogranka Matice hrvatske u Mariji Bistrici

Objavljeno: 29.11.2021. zagorjeinternational

Ove je nedjelje održana redovna izborna skupština Ogranka Matice hrvatske u Hotelu “Kaj“ u Mariji Bistrici na kojoj je dosadašnji predsjednik Ogranka osnovanog prije osam godina Vedran Klaužer, podnio izvješće o radu za 2020. i 2021. godinu, a izabrano je i novo vodstvo.

Damir Galoić izabran je za novog predsjednika, Darko Lacković za potpredsjednika i Vedran Klaužer za tajnika i time je, u izbornom dijelu, marijabistrički Ogranak Matice hrvatske dobio novo vodstvo. Uz njih, u Predsjedništvo su izabrani Snježana Husinec, Alemka Mihalić-Hubak, Zrinka Brlečić Švaljek i Dominik Karajić. Članovi Nadzornog odbora su Božena Palanović, Jadranka Pezić i Petra Ptiček, a zastupnik u Glavnoj skupštini Matice hrvatske bit će novi predsjednik Damir Galoić, javlja Radio Marija Bistrica.

Oba podnesena izvješća o radu istakla su da je rad uvelike bio obilježen epidemiološkim mjerama. U 2021. godini, Ogranak je nastojao i provodio svoje planirane aktivnosti u skladu s kontinuirano lošim epidemiološkim stanjem, zbog kojega se većina planiranih i odgođenih aktivnosti iz prošle godine i dalje nije mogla realizirati s obzirom na to da uključuju veća javna okupljanja.

Dogovorena je i prijava na natječaj Krapinsko-zagorske županije za 2021. godinu projektom ”Tajne bistričke utvrde Gradina u Podgrađu” kojim će se napraviti kraći promotivno-dokumentarni film o navedenoj utvrdi. Također nastavljena je praksa nagrađivanja najboljih učenika osmih razreda i učenika generacije Osnovne škole Marija Bistrica, a u srpnju je uspješno organiziran i još jedan pub-kviz.

Aktualnosti su pripreme za obilježavanje 50-te obljetnice proglašenja Marije Bistrice hrvatskim nacionalnim svetištem, a tim povodom sa Svetištem Majke Božje Bistričke organizirana je tribina uz popratnu izložbu koja je na rasporedu u petak 3. prosinca. Također, u izvješću za 2020. godinu istaknuto je kako je prije stupanja na snagu epidemioloških mjera održano nekoliko događanja – književni susret s Kristianom Novakom, te jedna od dvije planirane korizmene tribine.

Skupštinu su pozdravili i čestitali na uspješnom radu i načelnik Marije Bistrice Josip Milički i predsjednik Općinskog vijeća Marije Bistrice Teodor Švaljek.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba