Počeo ovogodišnji “Advent u Loboru“

Uz brojna glazbena događanja, bogat program posebno će obradovati i loborske mališane

Objavljeno: 28.11.2021. zagorjeinternational

S obzirom na to da započinje po mnogima najljepše doba godine, Općina Lobor organizirala je “Advent u Loboru“ s bogatom ponudom raznolikog sadržaja, koji je započeo ove subote koncertom “Zbora mladih Vedrina“ u crkvi svete Ane, a nastavio se danas misom zornicom i paljenjem prve adventske svijeće.

Već u petak 3. prosinca u 18 sati slijedi obilježavanje Međunarodnog dana invaliditeta u crkvi svete Ane, a nadolazeće nedjelje će se u 6 sati u crkvi održati misa zornica, a nakon toga i paljenje druge adventske svijeće na Trgu svete Ane.

Veseli dan za mališane bit će 6. prosinca kada će u Osnovnu školu Franje Horvata Kiša i Dječji vrtić “Ivančica“ doći sveti Nikola.

U petak 10. prosinca će se u 18 sati održati Božićni recital, a u subotu 11. prosinca s početkom u 12 sati bit će Susret školskih zborova, vokalnih sastava i solista, sve to također u loborskoj crkvi u kojoj će se u nedjelju 12. prosinca održati još jedna misa zornica i paljenje treće adventske svijeće. Iste će se nedjelje u 17 sati u crkvi održati i Gitaristički recital.

U subotu 18. prosinca će se u parku pored crkve od 15 sati održavati “Loborski adventski sejem“ gdje će svoje proizvode predstaviti loborske udruge, OPG-ovi i DV “Ivančica“ uz prigodni popratni program, a u 19 sati slijedi Božićna ispovijed.

Nedjelja 19. prosinca ponovno započinje svetom misom u 6 sati i paljenjem četvrte svijeće na adventskom vijencu na mjesnom trgu, a dan se nastavlja koncertom Tamburaškog orkestra “Črni Tomaši“ u 18 sati ispred crkve.

U utorak 21. prosinca slijedi darivanje novorođenčadi u prostorima općine, a cijeli će utorak biti dječji adventski dan u Loboru.

Program se u srijedu 22. prosinca nastavlja u 18 sati kada će se održati Božićni koncert glazbenog odjela Osnovne škole Franje Horvata Kiša u crkvi svete Ane, a tog petka se na istom mjestu u 19 sati održava dječja polnoćka uz podjelu poklona te doček Djeda Božićnjaka u 20 sati. U ponoć će se održati tradicionalna Sveta misa.  

U utorak 28. prosinca će se u 19 sati održati Božićni koncert Dječjeg zbora “Sveta Ana“ i Zbora mladih “Vedrina“, a program ovogodišnjeg “Adventa u Loboru“ završava u nedjelju 2. siječnja Novogodišnjim koncertom DVD-a Lobor u crkvi svete Ane.

Organizatori “Adventa u Loboru“ su župa svete Ane i Općina Lobor, a sva će se događanja realizirati uz pridržavanje epidemioloških mjera.  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba