Ove nedjelje održavaju se 18. Susreti hrvatskih malih vokalnih sastava

ŽVS KUD-a “Sloboda“ Oroslavje i ŽVS “Kušlec” iz Konjščine predstavljaju Zagorje u Koprivnici

Objavljeno: 27.11.2021. zagorjeinternational

U okviru 18. Susreta hrvatskih malih vokalnih sastava, ove nedjelju točno u podne u koprivničkoj Dvorani Domoljub predstavit će se ponajbolji domaći mali vokalni sastavi.
U koncertnoj izvedbi, bit će predstavljeno više od 200 pjevača iz jedanaest hrvatskih županija te Slovenije. Nastupit će ukupno 16 malih vokalnih sastava koji su svoj nastup izborili u selekciji od ukupno 34 mala vokalna sastava. Zagorje će predstavljati Ženska vokalna skupina Kulturno – umjetničkog društva “Sloboda” iz Oroslavje, koja će nastupiti u kategoriji folklornih malih vokalnih sastava i komornih zborova, te Ženski vokalni sastav “Kušlec” iz Konjščine, u kategoriji slobodnih stilova i žanrova.
O najuspješnijim izvedbama odlučit će stručno povjerenstvo u sastavu Joško Ćaleta, Tomislav Habulin i Zlatan Sindičić, a program će završiti podjelom priznanja i nagrada te okruglim stolom stručnog povjerenstva i predstavnika malih vokalnih sastava.
Ulaz za publiku, uz obvezu predočenja EU digitalnih COVID potvrda, nošenje maski i fizički razmak, bit će besplatan, a susret će se moći pratiti i putem videoprijenosa na Facebook i YouTube stranicama Hrvatskog sabora kulture. (vc) 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba