KRAPINOM TRČALO 230 TRKAČA: Održan osmi STIHL Krapinski cener u organizaciji TK Maraton

“Zašto volim ‘Cener’? Utrka je zanimljiva – malo ravna, malo brdovita, uvijek je veselo, a organizacija je na visokoj razini“

Objavljeno: 27.11.2021. Jelena Jazbec

U Krapini je održan osmi STIHL Krapinski cener u organizaciji Trkačkog kluba Maraton. Radi se o tradicionalnoj utrci međunarodnog karaktera koja se organizira uoči Dana grada Krapine.

Natjecanje se održavalo na dvije različite dionice na AIMS certificiranoj stazi kružnog karaktera, na 5 i 10 kilometara, a ove je godine bilo ograničeno na 250 sudionika na obje dionice ukupno, zbog epidemioloških razloga.

– Imamo trkače iz svih krajeva Hrvatske, ali i naše redovite goste iz Slovenije i Austrije. Oni koji trče pet kilometara, trče jedan krug, a oni koji trče deset kilometara, dva kruga po Krapini. Došlo je 230 trkača, znači, 20 ih je odustalo, što zbog vremenskih uvjeta, što zbog bolesti. No, mislim da je odaziv od 230 natjecatelja zaista dobar broj – kazao je Miljenko Hršak, potpredsjednik TK Maraton.

Na startu utrke ispred Osnovne škole Augusta Cesarca atmosferu su podizali Gradski puhački orkestar Krapina i Krapinske mažoretkinje, a podršku je trkačima došao dati i gradonačelnik Zoran Gregurović.

– Čestitam Trkačkom klubu Maraton na organizaciji ovakvih utrka, koje su zaista postale prepoznatljive u gradu Krapini i koje se željno iščekuju. Hvala svim trkačima, koji su došli usprkos ovom lošem vremenu, želim im da ostvare što bolje rezultate. Kaže se da nije važno pobijediti, već sudjelovati, ali ponekad je lijepo pobijediti – kazao je Gregurović.  

Na startu smo susreli i Damira Struškog iz Zagreba, trkača iza kojeg je bogato 20-godišnje iskustvo.

– Trčim već 20 godina, a Krapinski cener mi je jedna od omiljenih utrka, zato što je zanimljiva. Malo je brdovita, malo ravna, i obično je hladno, ali to ne smeta jer se brzo zagrijemo, i uvijek je veselo. Organizacija je na visokoj razini, kiša je stala i nadamo se najboljemu – poručio je Struški.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba