U sklopu projekta "Znanjem za europsko zajedništvo – ZEZ II"

Zagorska razvojna agencija provodi ciklus edukativnih radionica “Upravljanje projektnim ciklusom”

Objavljeno: 27.11.2021. zagorjeinternational

Zagorska razvojna agencija provodi projekt “Znanjem za europsko zajedništvo – ZEZ II”, sufinanciran iz Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.”, u okviru Europskog fonda za regionalni razvoj, Prioritetna os 10: Tehnička pomoć. Projekt se provodi u razdoblju od 1. travnja 2019. godine do 31. prosinca 2023. godine. Ukupna vrijednost projekta iznosi 16.953.066,76 kuna, bespovratna sredstva iznose 14.410.106,68 kuna, dok sredstva prijavitelja iznose 2.542.960,08 kuna. Projektom se jačaju kapaciteti lokalne i regionalne zajednice za pripremu i provedbu projekata koji doprinose jačanju kvalitete života Krapinsko – zagorske županije. Posredno, podizanjem znanja i kompetencija dionika razvoja Županije, pridonijet će se jačoj financijskoj apsorpciji dostupnih sredstava Europske unije. U sklopu projekta, pruža se besplatna i stručna savjetodavna podrška u pripremi i provedbi projekata, izradi županijske razvojne strategije i drugih strateških dokumenata za narednu financijsku perspektivu, provode se informiranja korisnika o EU fondovima i mogućnostima korištenja EU sredstava, edukacije za jačanje kapaciteta Zagorske razvojne agencije, ali i potencijalnih korisnika i prijavitelja na pozive iz EU fondova, a sve s ciljem pružanja sveobuhvatne savjetodavne usluge u sferi EU fondova.
Upravo s ciljem jačanja kapaciteta potencijalnih korisnika, Zagorska razvojna agencija organizira besplatne edukativne radionice namijenjene javnopravnim tijelima s područja županije na temu “Upravljanje projektnim ciklusom“. U razdoblju od 22. studenoga 2021. do 13. prosinca 2021. godine održat će se deset radionica u online okruženju, putem aplikacije Microsoft Teams, kako bi se, zbog trenutne epidemiološke situacije, omogućilo sudjelovanje svim sudionicima. Radionice održavaju predavači iz tvrtke EMDA d.o.o., koji posjeduju dugogodišnje iskustvo u pripremi i provedbi projekata financiranih iz EU fondova. Programom radionica obradit će se brojne teme u okviru upravljanja projektnim ciklusom, posebice uvod u metode upravljanja projektnim ciklusom, uvod o EU fondovima i mogućnostima u sklopu nove financijske perspektive, osnovna načela pripreme i provedbe programa i projekata, logička matrica, sustavi za prijavu projekata (e-Fondovi, MIS) i obrasci za prijavu, postupci nabave i načela javne nabave, izvještavanje u sklopu i nakon provedbe projekta, evaluacija, nepravilnosti u postupcima nabave i nepravilnosti u izvršavanju ugovora o nabavi.
Zagorska razvojna agencija u okviru projekta ZEZ II dosad je održala 33 edukativno – informativne aktivnosti na kojima je sudjelovalo ukupno 147 korisnika te je pružila savjetodavnu podršku u pripremi i provedbi EU projekata za 60 korisnika. Agencija se i ove godine uključila u održavanje “Dana otvorenih vrata EU projekata 2021.” i to putem promocije projekata u čijoj pripremi i provedbi je sudjelovala, a neki od tih projekata, kao primjeri dobre prakse, mogu se pogledati u pripremljenom promotivnom filmu na poveznici.

Novo programsko razdoblje 2021. – 2027. sa sobom donosi određene novine u pogledu EU financiranja, zbog čega će ovakve radionice biti itekako korisne, kako bi se lakše prevladali izazovi u planiranju i provedbi projekata. S obzirom na to, ciklusi edukacija će se nastaviti, a u međuvremenu se svi zainteresirani korisnici i potencijalni prijavitelji mogu obratiti Zagorskoj razvojnoj agenciji za besplatnu savjetodavnu podršku vezano uz povlačenje sredstava iz EU fondova.

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Zagorske razvojne agencije.

Članak se objavljuje u sklopu “Dana otvorenih vrata EU projekata 2021.“ Više o ovom događanju saznajte na https://strukturnifondovi.hr/dani-otvorenih-vrata-eu-projekata-2021/

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba