Od izložbi i predstava do kino projekcija i koncerata - donosimo pregled bogatog programa

POČEO JE “PROSINAC U KRAPINI”: Danas se pali prva adventska svijeća ispred Festivalske dvorane, uz prigodni program

Objavljeno: 27.11.2021. zagorjeinternational

U iščekivanju Božića, očekuje vas bogat program ‘Prosinca u Krapini’, kojeg su udruženim snagama pripremili Pučko otvoreno učilište Krapina, Turistička zajednica grada Krapine, Grad Krapina, Hrvatske šume i Hrvatska gospodarska komora.

Od izložbi, predstava, kino projekcija do koncerata – za svakog će se pronaći ponešto u ovo adventsko vrijeme, a događanja su počela već jučer. U Kinu Krapina održana je projekcija 2D animiranog filma ‘Encato: Naš čarobni svijet’ te projekcija komedije ‘Istjerivači duhova: Naslijeđe’.

Danas će se ispred Festivalske dvorane, uz prigodni program zbora ‘Gaudium Domini’, Zbora mladih župe sv. Nikole biskupa, Ženskog vokalnog sastava ‘Viline’ te Elle i Ive Ranogajec Inkret, održati paljenje prve adventske svijeće.

U četvrtak, 2. prosinca, u Galeriji grada Krapine, s početkom u 18 sati, održat će se otvorenje izložbe slika i skulptura Zvonimira Šepata ‘Dodir duhovnosti i ljepote’, a u petak 3. prosinca, u Festivalskoj dvorani, s početkom u 19 sati igrat će kazališna predstava ‘Matijaš grabancijaš dijak’ varaždinskog Hrvatskog narodnog kazališta. Ulaznice se mogu kupiti na blagajni Festivalske dvorane i online, po cijeni od 50 kuna.

Događanja će se nastaviti u subotu, 4. prosinca, kada će se na Trgu Ljudevita Gaja od 9 do 13 sati održati Krapinski medeni sejem, a s početkom u 17 sati, ispred festivalske dvorane, uz prigodni program zbora “Osnovne škole Ljudevit Gaj“ i zbora “Bolji svijet“, održat će se paljenje druge adventske svijeće.

U nedjelju, 5. prosinca, s početkom u 19 sati, u Festivalskoj dvorani, održat će se koncert Klape “Sveti Juraj“ i Orkestra Hrvatske ratne mornarice. Ulaz na koncert moguć je uz predočenje COVID potvrde ili negativnog testa, a besplatne ulaznice mogu se podići na blagajni Festivalske dvorane, od utorka do petka, od 13 do 17 sati i sat vremena prije koncerta.

U ponedjeljak, 6. prosinca, na Dan grada Krapine, u župnoj crkvi sv. Nikole biskupa, s početkom u 10 sati, povodom blagdana sv. Nikole biskupa, služit će se svečana misa, a zatim s početkom u 12.30 sati, u Festivalskoj dvorani održat će se svečani program povodom Dana grada Krapine. Ulaz je slobodan i moguć uz predočenje COVID potvrde ili negativnog testa.

U subotu, 11. prosinca, ispred Festivalske dvorane, uz prigodni program dječjeg zbora Crkve sv. Nikole “Isusovi anđeli“, Zbora udruge umirovljenika Krapina “Gajev spomenek“ i Muškog vokalnog ansambla Krapina, s početkom u 17 sati, održat će se paljenje treće adventske svijeće.

U utorak, 14. prosinca, u Festivalskoj dvorani, s početkom u 20 sati igrat će kazališna predstava Kerekesh Teatra “Ja, trudnica“, zatim u srijedu, 15. prosinca, predstava “Susjedi“, a u četvrtak, 16. prosinca, predstava “Imovina“. Ulaznice se mogu kupiti po cijeni od 60 kuna na blagajni Festivalske dvorane i online, po cijeni od 70 kuna, putem sustava Entrio.hr.

U subotu, 18. prosinca, s početkom u 17 sati, ispred Festivalske dvorane, uz prigodni program KUD-a Ilirci i polaznike Škole rocka i moderne glazbe te Osnovne škole Augusta Cesarca, upalit će se četvrta adventska svijeća.

U nedjelju, 26. prosinca, u Festivalskoj dvorani, s početkom u 17 sati, održat će se Božićno-novogodišnji koncert Gradskog puhačkog orkestra Krapina, a s početkom u 19 sati, u crkvi sv. Katarine Aleksandrijske služit će se sveta misa i održati 28. božićni koncert “Radujte se, narodi“.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba