DND Zabok obilježio Međunarodni dan dječjih prava

Na “Malom placu dječjih prava” educirali građane o toj važnoj temi

Objavljeno: 27.11.2021. zagorjeinternational

Društvo “Naša djeca“ Zabok svake godine 20. studenoga obilježava dan kada je usvojen najvažniji dokument za djecu, na kojem se baziraju i programi  Društava “Naša djeca“ – Konvencije Ujedinjenih naroda o pravima djeteta.
Prošle subote tako je na Zabočkom placu, povodom Međunarodnog dana dječjih prava, održano malo događanje i druženje na kojem su djeca iz Društva “Naša djeca“ Zabok imala glavnu ulogu u promociji dječjih prava među svojim sugrađanima. Djeca su educirala odrasle o dječjim pravima putem “Malog placa dječjih prava“, a nagrada svima bio je bedž s dječjim porukama. Također je obilježena i Međunarodna godina voća i povrća, koja je povezana s projektom “Zdravo i fino“, pa se mogao degustirati kruškasto – narančasto – đumbirasti smoothie spravljen upravo od voća sa Zabočkog placa koji je zajedno s djecom pripremao volonter DND-a Vjekoslav Flegar. Svatko si je za uspomenu mogao ponijeti jastučić u obliku voća ili povrća kojeg su izradila djeca, članice i članovi Dječjeg foruma i Dječjeg gradskog vijeća, na likovno – kreativnim radionicama.
U Osnovnoj školi Bedekovčina i Osnovnoj školi Ksavera Šandora Gjalskog Zabok održana je i radionica o dječjim pravima u sklopu DND-ovog projekta “Odrasli čujte naš glas, dječja su prava bitna za nas!“ S obzirom na to da zbog velikog interesa škola i vrtića u listopadu ove godine nije bilo više dovoljno mjesta, u Kinu Zabok za učenike viših razreda OŠ K. Š. Gjalskog organizirane su, povodom Dana Konvencije UN-a o pravima djeteta, projekcije odabranih filmova s 10. KIKI festivala.
– Društvo “Naša djeca“ Zabok tijekom cijele godine promovira dječja prava, aktivnu dječju participaciju i implementaciju Konvencije UN-a o pravima djeteta koju trebaju svi poznavati, kako djeca, tako i odrasli. Kroz DND-ov projekt “Odrasli čujte naš glas, dječja su prava bitna za nas!“ dodatno se želi naglasiti kako djeca imaju pravo izraziti svoje mišljenje o svim pitanjima koja ih se tiču, imaju pravo biti saslušana i uvažena od strane odraslih, a posebno od donosioca odluka te pokretati inicijative, akcije i projekte za poboljšanje života djece u svojoj općini ili gradu – rekla je voditeljica projekta, tajnica DND-a Zabok Jasenka Borovčak.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba