U Zagorje stiže nagrađivana predstava s mladom Krapinčankom u glavnoj ulozi

“Matijaš grabancijaš dijak” i Dea Presečki ovog petka u krapinskoj Festivalskoj dvorani

Objavljeno: 27.11.2021. zagorjeinternational

Predstava “Matijaš grabancijaš dijak” dospjela je u fokus javnosti ovog tjedna, nakon što je osvojila čak tri Nagrade hrvatskog glumišta. Nagrađena je za najbolju predstavu u cjelini u kategoriji “drame”, za najbolju režiju u istoj kategoriji, dok je Krapinčanka Dea Presečki osvojila nagradu za najbolje glumačko ostvarenje mladih umjetnika do 28 godina u kategoriji “drame”, za ulogu Matiaša.


Dobra je vijest da ćete ovu hit predstavu već idućeg petka, 3. prosinca, moći pogledati u krapinskoj Festivalskoj dvorani, s početkom u 19 sati.
“Matiaš grabancijaš dijak” spada u jedan od najintrigantnijih tekstova kako starije kajkavske drame, tako i hrvatske starije književnosti uopće, a kako izgleda na kazališnim daskama pod redateljskom palicom Krešimira Dolenčića, provjerite iz prve ruke u Krapini.


Ulaznice po cijeni od 50 kuna možete kupiti online, preko sustava ulaznice.hr te na blagajni Festivalske dvorane od utorka do petka od 13 do 17 sati ili sat vremena prije predstave.
Ulaz je moguć uz predočenje EU digitalne COVID potvrde ili drugog odgovarajućeg dokaza o cijepljenju, preboljenju, odnosno testiranju. (jj)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba