Danas počinje tradicionalna "Zlatarska božićnica"

Kulturno – zabavni program svake subote sve do 18. prosinca – evo što vas očekuje

Objavljeno: 27.11.2021. zagorjeinternational

Danas počinje tradicionalna “Zlatarska božićnica”, manifestacija kojom se u Zlataru obilježavaju blagdani u prosincu. Iako se ove godine održava u skromnijem obliku, pripremljen je različit program koji će se održavati svake subote, do 18. prosinca. Odvijat će se na prostoru Parka hrvatske mladeži, dok će se kod župne crkve u Zlataru i kod crkve u Belcu, svake subote na večer paliti adventske svijeće.

Danas od 16 sati u parku počinje program pod nazivom “Otvorimo ‘Zlatarsku božićnicu’ svjetlom prskalica”. Održat će se mali adventski sajam uz čaj i kuhano vino, a nastupa duo Bruno i Ana. U 16.30 sati kod crkve u Belcu te u 18 sati kod crkve u Zlataru je paljenje prve adventske svijeće.

Program u subotu, 4. prosinca, osmišljen je za najmlađe. U 15.30 sati u Parku hrvatske mladeži održat će se predstava za djecu “Vještica Zloćkoslava i Djed Mraz”. Bit će postavljena i kućica sv. Nikole, a za glazbu je zadužen DJ Nick.

U ponedjeljak, 6. prosinca, organizira se darivanje polaznika Dječjeg vrtića, čuvaonice, predškole i nižih razreda osnovnih škola.

U srijedu, 8. prosinca, u crkvi u Zlataru u 18.30 sati održat će se koncert “Ususret Božiću”, na kojem će nastupiti tri sopranistice, Ana Zebić Kostel, Mima Karaula i Mia Domaćina Topalušić, uz klavirsku pratnju Marija Čopora.

U subotu, 11. prosinca, u parku se priprema glazbeni program, u sklopu kojeg će nastupiti Zbor Majke Božje Snježne Belec, KUD Belec i Belečke mažoretkinje.

Zadnje subote uoči Božića, 18. prosinca, u parku će se održati program pod nazivom “Vrijeme radosti i mira”. Pripremaju ga Župa Zlatar, Osnovna škola Zlatar, KPD “Zlatarjeve“ i gosti, a u 20 sati slijedi koncert Begina.

U Galeriji izvorne umjetnosti u 18.30 sati otvara se izložba “Zlatarska božićnica”, članova Udruge “Zlatarska paleta“. Tijekom dana će ulicama Zlatara prolaziti i djecu uveseljavati Djed Božićnjak i Moto – mrazevi.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba