Poznati sportski komentator Ivica Blažičko najavljuje veliki zagorski derbi između krapinskog Zagorca i Gaja iz Mača

“Zagorje zaslužuje u najmanju ruku drugoligaša. Idemo svi zajedno ‘pogurnuti’, evo, već u subotu dolaskom na tekmu”

Objavljeno: 26.11.2021. zagorjeinternational

U Krapini je već danima NK Zagorec jedna od glavnih sportskih tema, svi pričaju o fantastičnoj polusezoni i osvajanju naslova jesenskog prvaka u 3. HNL Središte, čime su ambicije i apetiti kluba, ali i Krapinčana koji vole sport, porasli, jer su se mnogi počeli prisjećati zlatnih dana Zagorca i borbe za ulazak u prvu ligu.

Reorganizacija HNL-a

Sada je naime to isto moguće, budući da su sve glasnije priče o reorganizaciji hrvatskih nogometnih liga, na način da bi sadašnja 1. HNL postala Premijer liga, sadašnja druga postala bi jedinstvena 1. Liga, dok bi sadašnji najbolji trećeligaši igrali u jedinstvenoj 2. HNL. Pa ukoliko Zagorec na kraju sezone bude među prva tri kluba, osigurat će mjesto u toj jedinstvenoj drugoj ligi, međutim, ako ostane na čelu 3. HNL Središte, s ostalim pobjednicima trećih liga igrat će kvalifikacije za ulazak u buduću 1. Ligu. Stoga se subotnji zagorski derbi protiv Gaja iz Mača (Stadion Podgora, 14 sati), ne igra samo za prestiž, niti će se njome samo proslaviti naslov jesenskog prvaka, već su iznimno bitni i bodovi, a za njih će se itekako pitati i goste iz Mača, koji također imaju snažnu ekipu te su polusezonu završili na izvrsnom trećem mjestu.

Stoga smo za subotnji ‘El Zagorico’ pitali i poznatog hrvatskog sportskog komentatora i vlasnika HNTV-a, Ivicu Blažička, koji itekako ima poveznicu sa Zagorjem, budući da po ocu ima zagorsko podrijetlo, a I nedavno se sa suprugom doselio u Gornju Šemnicu.

 HNTV htio prenositi

– Strašno me veseli i jako mi je drago što je Zagorec krenuo prema ozbiljnom napadu na rang više i što u prvenstvu stoji tako dobro. NK Gaj je također odličan i mislim da će biti dobra tekma. Bilo bi lijepo to vidjeti, a žao mi je, jer na HNTV-u smo imali namjeru prenositi tu tekmu, međutim nismo se poklopili s terminima, no bit će prilike da se javimo i sa stadiona u Podgori. Još jednom, baš me to jako veseli, jer imam osjećaj da zagorski klubovi polako rastu, idu prema gore i siguran sam da Zagorje zaslužuje, u najmanju ruku, klub u drugoj ligi, kako god se ona zvala. Mislim da bi to trebao biti i cilj. Idemo lijepo svi skupa pogurnuti, evo već u subotu dolaskom na tekmu. Nažalost, prognoza nije baš dobra, ali tko god može, neka dođe u subotu u 14 sati na stadion Zagorca pogledati veliki zagorski derbi – pozvao je Blažičko. (Alen Brodar)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba