Varaždinski župan, kao član međuresornog Povjerenstva, sudjelovao u povijesnoj odluci o nabavi borbenih aviona

STRIČAK: Nema razvoja gospodarstva, ni društva u cjelini bez sigurnosti – sloboda i mir nemaju cijenu

Objavljeno: 26.11.2021. zagorjeinternational

Kao što je poznato, Vlada RH sklopila je ugovor s Francuskom o kupnji 12 višenamjenskih borbenih aviona Rafale, vrijednih oko 7,5 milijardi kuna. U toj odluci kao član međuresornog Povjerenstva svoju je ulogu imao i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a te aktualni župan Varaždinske županije Anđelko Stričak.

Jednoglasno podržali

Prije stupanja na dužnost varaždinskog župana, Anđelko Stričak je kao tada jedini zastupnik u ovom sazivu Hrvatskog sabora, sudjelovao u postupku nabave borbenih aviona najnovije generacije koji se smatraju jednim od najboljih u svijetu.

Kao član spomenutog Povjerenstva sudjelovao je u pripremi i provođenju postupka nabave koje je donošenje odgovarajućih odluka predlagalo Vladi i nadležnim tijelima.

– Kada smo kao povjerenstvo cijeli taj postupak i prijedlog odabira borbenih zrakoplova prezentirali saborskom Odboru za obranu, svi, i lijevi i desni, jednoglasno su ga podržali. Sama ta činjenica jasan je znak da smo odlično odabrali i napravili snažan sigurnosni iskorak – poručio je Stričak, dodavši kako ga okončanje tog postupka nabave i kupnje 12 Rafala kao čuvara hrvatskog zračnog prostora iznimno veseli, s obzirom na to da je cijeli postupak trajao skoro dvije godine.

Privlačni investitorima

– Sloboda i mir nemaju cijenu. Hrvatska će ovime biti daleko sigurnija, a isto tako privlačnija stranim investitorima. Nema razvoja gospodarstva ni društva u cjelini bez sigurnosti – zaključio je Stričak. (ZI)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba