Na sv. Katarinu, proslavljena i 380. obljetnica dolaska franjevaca u Krapinu

MONS. IVAN ŠAŠKO: Prisutnost franjevaca nije odvojiva od ovdašnjih ljudi, njihovih života, domova, rada i povijesti

Objavljeno: 26.11.2021. JJ

Pomoćni biskup zagrebački mons. Ivan Šaško predvodio je u četvrtak, na svetkovinu sv. Katarine Aleksandrijske, djevice i mučenice, euharistijsko slavlje u istoimenoj franjevačkoj crkvi u Krapini, povodom proslave 380. obljetnice dolaska franjevaca u Krapinu.
Biskup Šaško je rekao kako prisutnost franjevaca u Krapini nije odvojiva od ovdašnjih ljudi, njihovih života, domova i rada te povijesti koja obuhvaća događanja puno šira od Krapine.

– Činjenica jest i da su franjevci s vjernicima baš pred ovim oltarom očitovali svoju pobožnost i čašćenje, čuvali živom molitvu i prenosili novim naraštajima vjeru i kršćanske vrijednosti, nadahnute ljubavlju Isusa Krista i primjerom kršćanskog svjedočenja sv. Katarine – rekao je uvodno biskup Šaško, koji je misno slavlje predvodio u koncelebraciji s gvardijanom krapinskog franjevačkog samostana p. Franjom Tomaševićem, dekanom Krapinskog dekanata preč. Vladimirom Drnetićem te braćom franjevcima i svećenicima Krapinskog dekanata.
Na kraju svete mise, p. gvardijan Franjo zahvalio je biskupu Šašku, svećenicima, subraći franjevcima, suradnicima i prijateljima franjevačke zajednice te svima nazočnima.
Ova zajednica se za svoju svetkovinu pripremala kroz devetnicu uz koju je bio vezan duhovno – molitveni program i misna slavlja. Održano je i predstavljanje knjige Marije Hlebec “Pođi u šumu i zagrli stablo”, uz glazbeni program Snježane Elčić i Alojzija Vešligaja, zatim koncert na orguljama te koncert u čast sv. Katarini koji je izveo samostanski zbor. U srijedu je bio prikazan kratki film o životu sv. Katarine Aleksandrijske.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba