Predstavnici MKN-a i Grada Krapine u posjetu Crnoj Gori

Predstavili krapinskog pračovjeka, a potpisan je i Sporazum o suradnji između Grada Krapine i Opštine Pljevlja

Objavljeno: 25.11.2021. zagorjeinternational

Ravnatelj Muzeja Hrvatskog zagorja Jurica Sabol i viša muzejska pedagoginja Muzeja krapinskih neandertalaca Lorka Lončar Uvodić gostovali su zajedno s članovima Udruge “Krapinski neandertalci – Pleme špiljskog medvjeda” i delegacijom Grada Krapine na čelu s gradonačelnikom Zoran Gregurović, na Danima Opštine Pljevlja u Crnoj Gori. Tijekom ovog posjeta, koji je nastavak već započete prekogranične suradnje, krapinski gradonačelnik Zoran Gregurović i predsjednik Opštine Igor Golubović potpisali su i Sporazum o suradnji između Grada Krapine i Opštine Pljevlja.
U Centru za kulturu održana je i svečana sjednica Skupštine Opštine Pljevlja te je otvoren moderan i novi stalni postav JU Zavičajni muzej Pljevlja pod nazivom “Putevima Homo sapiensa”.
Ravnatelj MHZ-a Jurica Sabol održao je u sklopu programa predavanje “Krapinski pračovjek – lokalni brend svjetskih razmjera”, viša muzejska pedagoginja MKN-a Lorka Lončar Uvodić održala je radionicu za djecu “Prapovijesna izrada torbica”, a članovi Udruge “Krapinski neandertalci – Pleme špiljskog medvjeda”, Dario Kuhar, Siniša Polančec, Petar Kuhar i Filip Marjanović, izveli su predstavu/performans “Pandorina kutija”.

Na obostrano zadovoljstvo, u ugodnom druženju razmijenjene su ideje i iskustva te je dogovoreno pokretanje zajedničkih projekata u budućnosti, kažu iz MKN-a.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba