Francuski predsjednik Emmanuel Macron bio je u prvom službenom posjetu Hrvatskoj, tijekom kojeg je potpisao Strateško partnerstvo te ugovor o nabavi višenamjenskog borbenog aviona Rafale. Premijer Plenković i francuski predsjednik su nakon potpisivanja Sporazuma ručali u Esplanadi, nakon čega je Macron otišao na aerodrom i napustio Hrvatsku, a nije otišao ni žedan ni gladan, piše RTL, koji je otkrio što se jelo: Poslužena je terina od prepelica, pečena rajčica i tortica od poriluka. Potom kremasti rižoto s tartufima i listići paškog sira. Zatim janjeća koljenica, krema od celera, zapečeni krumpir s ružmarinom i umak od začinskog bilja. Za desert su poslužene šnenokle, krema od vanilije i marmelada od šumskog voća i mente. Uz to, u ponudi je bilo nekoliko vina – pjenušac Tomac Diplomat Extra Brut, od bijelih vina Pošip (Nerica, Korčula iz 2020.) i Sauvignon (Korak, Plešivica, 2020.), zatim crno vin Plavac mali Majstor (Jako vino, Brač, 2016.), a za desertno vino uzvanici su pili Bodrenov Cuvée iz 2017., poznatog zagorskog vinara Borisa Drenškog.