Advent se na velika vrata vraća u Mariju Bistricu!

Poznatu manifestaciju ove subote otvara Indira Forza, a kruna programa bit će Doček u podne 31. prosinca

Objavljeno: 24.11.2021. zagorjeinternational

Nakon prošlogodišnje pauze, tradicija proslave “Adventa u Mariji Bistrici” nastavlja se zanimljivim i bogatim programom koji će se odvijati kroz čak četiri tematska vikenda, od 27. studenoga pa sve do 31. prosinca.
“Advent” će svojim nastupom ove subote svečano otvoriti popularna hrvatska pjevačica Indira Forza, koja će zagrijati atmosferu i nadolazeće dane učiniti još ugodnijima.
Pravi ugođaj došašća u Mariji Bistrici dodatno će upotpuniti i duhovni koncerti. Prvi takav koncert Antonija Tkalca bit će već ove nedjelje, a koncert grupe “Amorose“ održat će se 12. prosinca.
Uz iznimno bogat glazbeni program, na ovogodišnjem “Adventu u Mariji Bistrici” bit će i predstava, ali i adventskog kina. Također, svi će posjetitelji moći uživati i u “Bistričkom adventskom sajmu” koji je nadaleko poznat po tome što se na njemu mogu razgledati i kupiti jedinstveni autohtoni božićni ukrasi i originalne tradicijske igračke rađene tehnikama koje su se prenosile s koljena na koljeno.
Za potpuni adventski ugođaj, Mariju Bistricu krasit će i jedinstvene jaslice s motivima drvenih dječjih igračaka pod zaštitom UNESCO-a te klizalište “Bistrička ledena bajka“, a za najljepšu adventsku fotografiju, bit će postavljen i poseban okvir s motivima drvenih dječjih igračaka.
Sve to bit će začinjeno jedinstvenom gastro ponudom bistričke kuhinje, čiji će vrhunac biti na Tradicionalnom adventskom (do)ručku 19. prosinca, uz nastup glazbenog sastava Kavaliri.
“Advent” završava nadaleko poznatim dočekom Nove godine u podne na središnjem bistričkom trgu, uz koncert grupa Učiteljice i Boss banda.

Za vrijeme trajanja događanja, prostor ispred pozornice bit će ograđen i za njega će biti potrebna važeća COVID potvrda, dok se na sajmenom prostoru, gdje će biti postavljene adventske kućice, posjetitelje moli da poštuju sve važeće epidemiološke mjere, a koje uključuju obavezno nošenje maski i držanje distance. COVID potvrda ovdje nije potrebna.
Sve detaljnije informacije o “Adventu u Mariji Bistrici” također se mogu pronaći na internetskoj i Facebook stranici Turističke zajednice Marija Bistrica, ili na broju telefona 049/468-380.
Program je podložan promjenama, napominju iz Turističke zajednice.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba