Župan Stričak i pročelnik Huđek obišli radove na varaždinskoj Medicinskoj školi - Regionalnom centru kompetentnosti

NAJBOLJA U HRVATSKOJ: “Ova škola imat će globalnu konkurentnost”

Objavljeno: 24.11.2021. zagorjeinternational

Varaždinski župan Anđelko Stričak i pročelnik županijskog Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Miroslav Huđek posjetili su Medicinsku školu u Varaždinu, gdje se izvode radovi na rekonstrukciji i dogradnji Regionalnog centra kompetentnosti inovativnih zdravstvenih tehnologija. Obilasku su nazočili ravnateljica škole Mirjana Grabar Kruljac i predstavnik izvođača radova.
Ukupna vrijednost radova iznosi 42 milijuna kuna, pri čemu je 30 milijuna kuna financirano iz europskih sredstava, dok je preostalih 12 milijuna kuna osigurala Županija kao osnivač.
Župan Stričak je izrazio zadovoljstvo viđenim, kazavši da se radi se o velikom iskoraku u obrazovanju zdravstvenih djelatnika, koji će ovime, osim teorijskog, dobiti znatno veće praktično znanje i iskustvo.

20 godina

– Kada govorimo o svim našim investicijama, bitno je naglasiti da uvijek iza svega stoje ljudi. A iza ovog našeg županijskog obrazovnog sustava stoji resorni pročelnik Huđek, njegov tim, svi ravnatelji, naši profesori, učitelji i učiteljice koji zaista daju sve od sebe da naši osnovnoškolci i srednjoškolci steknu što više znanja, vještina, iskustva koje će im biti potrebni u njihovom životu. Eto, četiri mjeseca nakon potpisivanja ugovora, radovi su u punom zamahu i mi smo zadovoljni- rekao je župan.

Pročelnik Huđek je naglasio kako nakon 20 godina niče prekrasan objekt koji će imati sve naznake jednog medicinskog kampusa.

– Ova škola imat će globalnu konkurentnost. Prije tri godine, kad je proglašena regionalnim centrom, bila je najbolja i danas je najbolja medicinska škola u Hrvatskoj, a ovaj projekt to samo potvrđuje – zaključio je Huđek.
Ravnateljica Medicinske škole Mirjana Grabar Kruljac zahvalila je Varaždinskoj županiji na podršci te naznačila kako je Medicinska škola Varaždin poznata po svojoj kvalitetnoj naobrazbi zdravstvenih djelatnika dugi niz godina.

Topli obrok

– Sada govorimo o nadstandardu u našoj školi, po završetku ovog projekta. Djeci će biti omogućen topli obrok u školskom restoranu i svi drugi benefiti koje jedan takav centar izvrsnosti u zdravstvu mora imati. Nadamo se da ćemo s idućom školskom godinom iza sebe imati jedan lijepi veliki objekt, kakav dolikuje našoj instituciji, i to nas jako veseli – zaključila je Grabar Kruljac.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba