Uskoro kreće sanacija krovišta

Dvorac Šaulovec u Črešnjevu u skorijoj budućnosti postat će sjedište Europskog centra za darovite

Objavljeno: 24.11.2021. zagorjeinternational

Dvorac Šaulovec u općini Beretinec u skoroj budućnosti će postati sjedište Europskog centra za darovite, a da projekt ide prema planu, potvrđeno je na konferenciji za medije održanoj u utorak, na kojoj je napomenuto i da će uskoro krenuti sanacija krovišta.

Oko dvorca bi se u narednim tjednima trebale postaviti skele, doznaje evarazdin.hr. Revitalizacija dvorca ima za cilj, osim očuvanja kulturnog dobra, ista ta dobra staviti u funkciju održivog razvoja, ali i otvoriti ih posjetiteljima.

Za taj je projekt izdvojeno 2,6 milijuna kuna.

Inače, župan Anđelko Stričak najavio je da će dvorac Šaulovec u Črešnjevu biti edukativno – kulturni centar, a ujedno i sjedište Europskog centra za darovite – Centara izvrsnosti Varaždinske županije. Također, trebao bi postati i mjestom popularizacije znanosti i brige o darovitim učenicima i izvan formalnih obrazovnih sustava.

– Cilj je program posjet dvorcu Šaulovec i budućim edukativnim sadržajima, uvrstiti u kurikulum za drugi razred gimnazije – rekao je Stričak.

Najnovije po kategorijama

VIDEO: “Sigurno za mališane, sigurno za Zemlju: Etherealov tekstil beskompromisne je kvalitete, upravo zbog ljubavi utkane u njega”

PREPOZNALE IH I MAME I BEBE, ALI BANKE NE: Ethereal, jedinstvena tvrtka iz Zagorja, protiv nepotrebnog gomilanja tekstila bori se Crowdfunding kampanjom u cilju bolje budućnosti djece - pomozite im u plemenitoj misiji

VIDEO: “Sigurno za mališane, sigurno za Zemlju: Etherealov tekstil beskompromisne je kvalitete, upravo zbog ljubavi utkane u njega”

Objavljeno: 22.06.2024. zagorjeinternational

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba