Važna obavijest za zagorske studente

Županija dodjeljuje stipendije u tri kategorije – evo uvjeta

Objavljeno: 23.11.2021. zagorjeinternational

Krapinsko – zagorska županija raspisala je natječaj za dodjelu stipendija redovitim studentima sa svog područja, za akademsku godinu 2021./2022.

Stipendije se dodjeljuju u tri kategorije – za nadarene studente, po socijalnom kriteriju te za studente koji su ove akademske godine upisali prvu godinu studija nekog od deficitarnih zanimanja.

U kategoriji nadarenosti dodijelit će se 30 stipendija u mjesečnom iznosu od 700 kuna, po socijalnom kriteriju također 30 stipendija u iznosu od 700 kuna, dok će se studentima koji su ove akademske godine upisali studij nekog od deficitarnih zanimanja (integrirani preddiplomski i diplomski studij medicine, integrirani preddiplomski i diplomski studij farmacije, preddiplomski i diplomski studij edukacijske rehabilitacije – smjer logopedija, integrirani preddiplomski i diplomski studij matematike – nastavnički smjer, integrirani preddiplomski i diplomski studij fizike – nastavnički smjer, integrirani preddiplomski i diplomski studij biologije i kemije, preddiplomski i diplomski studij informatike– nastavnički smjer ) dodijeliti stipendija u mjesečnom iznosu od 800 kuna. Studenti mogu podnijeti zahtjev za dodjelu stipendije samo u jednoj kategoriji.

Pravo na dodjelu županijske stipendije imaju redoviti studenti preddiplomskih, diplomskih, integriranih preddiplomskih i diplomskih sveučilišnih studija, odnosno stručnih studija i diplomskih specijalističkih stručnih studija koji su državljani Republike Hrvatske, imaju prebivalište na području županije, te se školuju na području Republike Hrvatske. Iznimno studenti privatnih stručnih studija i sveučilišta mogu se natjecati samo u kategoriji ‘stipendije za nadarene studente’. Studenti koji imaju status apsolventa ne mogu se natjecati za dodjelu stipendija.

Zahtjevi se dostavljaju Upravnom odjelu za obrazovanje, kulturu, šport i tehničku kulturu, na adresu Zabok, Kumrovečka 6, osobno ili preporučeno poštom. Rok za dostavu zahtjeva je 6. prosinca, a u postupak rješavanja uzimat će se samo potpuno dokumentirani zahtjevi.

Sve informacije vezane uz natječaj nalaze se na stranici Županije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba