Veleposlanik Alžira u RH Mokhtar Amine Khelif posjetio Varaždinsku županiju

“Zainteresirani smo za suradnju Alžira i Hrvatske na području gospodarstva, poljoprivrede, turizma i sporta“

Objavljeno: 23.11.2021. zagorjeinternational

Veleposlanik Alžira u Republici Hrvatskoj Mokhtar Amine Khelif u utorak je posjetio Varaždinsku županiju, gdje se susreo sa županom Anđelkom Stričakom i njegovim suradnicima, kao i predstavnicima Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Varaždin te tvrtki Vindija, Varteks, MIV i Mobilisis.


– Potencijal za uspostavu ili nadogradnju suradnje između Hrvatske i Alžira postoji na brojnim područjima i u različitim gospodarskim sektorima. U tom smislu želim naglasiti otvorenost Varaždinske županije za međunarodnom suradnjom, i to putem međuregionalnih organizacija, veleposlanstava ili kroz bilateralne direktne odnose s pojedinim regijama u određenim državama. Rado ćemo prenijeti nekoj od regija iz vaše države iskustva u bilo kojem području od zajedničkog interesa, odnosno, pomoći u uspostavi suradnje s gospodarskim subjektima s područja Varaždinske županije – istaknuo je župan Stričak, upoznavši veleposlanika s gospodarstvom županije u kojem prevladava prerađivačka industrija, ali i brzo rastuća IT industrija.


I dok je gospodarska suradnja između gospodarstvenika iz Alžira i Varaždinske županije danas gotovo simbolična, u budućnosti bi se to moglo promijeniti.


– Zainteresirani smo za suradnju Alžira i Hrvatske na području gospodarstva, poljoprivrede, turizma i sporta. Područja su to u kojima itekako imate iskustva, kao i za suradnju među jedinicama lokalne i regionalne samouprave te civilnog društva – rekao je E. Mokhtar Amine Khelif i najavio posjet hrvatske državne i gospodarske delegacije Alžiru u prosincu.


Na sastanku su sudjelovali Ksenija Mikšaj iz HGK Županijske komore Varaždin, Tomislav Babić iz Varteksa, Boris Preksavec iz Vindije, Goran Tišljar iz Metalne industrije Varaždin, Berislav Skupnjak iz Mobilisisa, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i europske poslove Varaždinske županije Mladen Jakopović, njegova zamjenica Larisa Križan Breljak, kao i suradnik alžirskog veleposlanika Farid Belmekki. (ZI)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba