Uoči svetkovine sv. Katarine Aleksandrijske, u tijeku je devetnica u krapinskoj franjevačkoj crkvi

Svečano misno slavlje u četvrtak predvodit će mons. Ivan Šaško, pomoćni biskup zagrebački

Objavljeno: 23.11.2021. zagorjeinternational

U franjevačkoj crkvi sv. Katarine Aleksandrijske u Krapini, uoči svetkovine sv. Katarine, u tijeku je devetnica, a obilježava se i 380 godina franjevačke prisutnosti u Krapini.
Tako su do sada pobožnosti i sv. mise predvodili p. Milan Krišto, provincijal HFP sv. Ćirila i Metoda, p. Rikard Patafta, bivši gvardijan, sada u Bjelovaru, p. Petar Žagar, bivši gvardijan, sada u Hrvatskom Čuntiću, p. Ferdo Posavec, bivši gvardijan, sada u Bjelovaru, p. Franjo Jurinec, bivši gvardijan, sada na župi u Klanjcu, vlč. Davor Štuljan, domaći župnik i preč. Vladimir Mandura, vojni dekan u Đakovu.
Danas u 17.30 sati, nakon pobožnosti svete krunice i litanija, misno slavlje s početkom u 18 sati predvodit će preč. Vladimir Drnetić, dekan i župnik Župe Sveti Križ Začretje.
U srijedu će pak misno slavlje u 18 sati predvoditi p. Vlado Mustač, župnik u Đurmancu, a nakon mise prikazat će se i kratki film o sv. Katarini Aleksandrijskoj.
U četvrtak, na svetkovinu sv. Katarine Aleksandrijske, svečano misno slavlje u 18 sati predvodi mons. Ivan Šaško, pomoćni biskup zagrebački.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba