Rok za prijavu je do 6. prosinca

Općina Đurmanec dodjeljuje 50.000 kuna potpora poljoprivrednicima – evo za koje mjere i pod kojim uvjetima

Objavljeno: 23.11.2021. zagorjeinternational

Načelnik Đurmanca Damir Belošević objavio je javni poziv za dodjelu potpora za ulaganja u poljoprivredi na području općine u ovoj godini.

Općina će dodijeliti potpore u poljoprivredi za kapitalna ulaganja, pripremu projektne dokumentacije, savjetodavne usluge za izradu projekata, poticanje povećanja proizvodnje voća i povrća, povećanja stočnog fonda i poticanje ekološke proizvodnje.

 Za dodjelu potpora za ulaganja u poljoprivredi na području općine u ovoj godini, planirano je ukupno 50.000 kuna za svih pet mjera, odnosno za ‘kapitalna ulaganja’ 20.000 kuna, za ‘pripremu projektne dokumentacije, savjetodavne usluge’ 8000 kuna, zatim za ‘poticaje povećanja proizvodnje voća i povrća’ 8000 kuna, za ‘poticanje povećanja stočnog fonda’ 10.000 kuna te za ‘poticanje ekološke proizvodnje’ 4000 kuna.

Korisnici potpore mogu biti obiteljska poljoprivredna gospodarstva, obrtnici te trgovačka društva i druge pravne osobe koji su upisani u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava u Agenciji za plaćanja u poljoprivredi ribarstvu i ruralnom razvoju u Regionalnom uredu Krapinsko-zagorske županije, imaju prebivalište odnosno sjedište na području općine, realiziraju investiciju za koju traže potporu na području općine te ispunjavaju i druge uvjete propisane ovim javnim pozivom.

Korisnici potpora moraju imati podmirene dospjele obveze prema Općini te podmirene dospjele porezne obveze i obveze za mirovinsko i zdravstveno osiguranje o kojima evidenciju vodi Porezna uprava.

Zahtjevi se dostavljaju poštom ili osobno Općini Đurmanec, na adresu Đurmanec 137, 49225 Đurmanec, s naznakom “Zahtjev za dodjelu potpore u poljoprivredi u 2021. godini – Ne otvarati”. Rok za dostavu zahtjeva je 6. prosinca, do 15 sati, bez obzira na način dostave. Nepravovremeni i nepotpuni zahtjevi neće se razmatrati.

Svi detalji ovog javnog poziva mogu se pronaći na stranici Općine Đurmanec.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba