SIMPLY THE BEST: U Crikvenici dodijeljene nagrade za kvalitetu, inventivnost i kreativnost u turizmu za 2020. godinu

Muzej Radboa i Glamping Village Terme Tuhelj u svojim su kategorijama – jednostavno najbolji

Objavljeno: 23.11.2021. Alen Brodar

Na poslovnoj turističkoj burzi “Put 2021.” koja se održava u Crikvenici, dodijeljene su tradicionalne godišnje nagrade za kvalitetu, inventivnost i kreativnost u turizmu ‘Simply the best’. Nagrada, koja je utemeljena 2009. godine, a koju zajednički dodjeljuju UHPA – krovna udruga hrvatskih putničkih agencija i specijalizirani turistički magazin ‘Way to Croatia’, ni ovaj puta nije zaobišla Zagorje.

Jaka konkurencija

Kao što smo već pisali, za 2020. godinu, u kategoriji ‘Kultura’, točnije muzeja i zbirki, nagradu je dobio radobojski Muzej Radboa, dok je u kategoriji ‘Ugostiteljstvo’, odnosno objekata s ponudom smještaja i dodatnih sadržaja dobitnik nagrade Glamping Village Terme Tuhelj.

Nagradu je uime radobojskog muzeja preuzela predsjednica Općinskog vijeća Vanja Potočki.

Nagrade se inače dodjeljuju u pet kategorija, od kojih svaka ima po nekoliko potkategorija, pa su tako uz radobojski muzej, nagrađeni Entomološki muzej iz Varaždina i Gradski muzej Sisak – Holandska kuća, dok je uz glamping selo u Tuheljskim Toplicama, nagrađen i Japin breg iz Đurđevca te Ranč Ramarin iz Garčina.

Vrijedna valorizacija

– Zadovoljstvo nam je što je Muzej Radboa dobitnik godišnje nacionalne nagrade Simply the Best u kategoriji Kultura – Muzeji i zbirke. Ova nagrada označava vrijednu valorizaciju dosadašnjeg rada samog Muzeja, kao i na samim zbirkama, kao i za inventivnost i kreativnost u promociji radobojske baštine. Ova vrijedna nagrada je ujedno i daljnji motiv za ulaganja u razvoj Muzeja, muzejskih zbirki te kulturnog i kreativnog sadržaja, kao što su partnerstvo u projektima “Aktivni i nakon 65-e!” i “Kreativno online”, čija ukupna vrijednost prelazi 1,8 milijuna kuna – rekla nam je ravnateljica Muzeja Radboa Ivana Hazulin Pospiš.

Popis svih dobitnika nagrade Simply the best za 2020. godinu možete pogledati OVDJE.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba