Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama

U zabočkoj Zelenoj dvorani ovog četvrtka projekcija dokumentarca “Jedna od nas“

Objavljeno: 22.11.2021. zagorjeinternational

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama koji se obilježava 25. studenoga, u Zelenog dvorani u Zaboku će se ovog četvrtka u 17 sati održati projekcija dokumentarnog filma “Jedna od nas“, redatelja Đure Gavrana koji tematizira seksualno zlostavljanje djece.

Film prati skupinu ljudi koji tijekom jedne večere pokušavaju započeti razgovor o spoznaji koja ih je sve šokirala. Na proslavi 15. godišnjice mature kolege iz razreda prisjećaju se srednjoškolskih dogodovština, a kako večer odmiče i razgovori su sve otvoreniji. Međutim, jednu temu izbjegavaju sve dok ih alkohol ne ohrabri da započnu razgovor o šokantnom pismu koje su svi primili, a u kojem njihova kolegica iznosi svoju mučnu ispovijed o brutalnom zlostavljanju koje je proživljavala kao dijete i srednjoškolka.

Organizatori su projekcije su SOS telefon i savjetovalište za žene žrtve nasilja Krapinsko – zagorske županije u suradnji sa Županijskim timom za sprečavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji.  

Nakon projekcije planiran je i razgovor s redateljem. Organizatori naglašavaju važnost pridržavanja epidemioloških mjera, a covid potvrde nisu potrebne.   

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba