Alarmantno stanje u čakovečkoj bolnici, ministarstvo poslalo pomoć

Kapaciteti se rapidno pune, na pedijatriju svakih sat vremena dolazi covid pozitivno dijete – osoblje je na izmaku snaga

Objavljeno: 22.11.2021. zagorjeinternational

Teško stanje vlada u bolnici u Čakovcu u kojoj je Odjel pedijatrije pretrpan, zbog čega je Ministarstvo zdravstva poslalo dodatnih desetak djelatnika na ispomoć.

Posjete pacijentima su zabranjene, liječnici i medicinsko osoblje na izmaku je snaga, a bolnica se preusmjerava na liječenje covid pacijenata.

– Svakih sat vremena dolazi dijete koje je covid pozitivno. Moramo odlučiti jesu li za liječenje ili ih otpuštamo doma – rekao je pedijatar i ravnatelj bolnice Igor Šegović, piše 24 sata.

Čak i neka djeca koja su na bolničkom liječenju imaju teže kliničke slike, a zbrinuta su u odvojenim sobama do kojih liječnici dolaze preko balkona, isključivo u specijalnim odjelima.  

– Skafander je hermetički zatvoren, vruće je u njemu, ne možemo skoro ni do zraka – rekao je specijalizant pedijatrije Roko Munđar.

Na covid odjelu u čakovečkoj bolnici trenutno se nalazi 120 pacijenata, no broj je u stalnom porastu.

– Danas su 122 novooboljela, dnevno njih 10 do 15 otpustimo, isto toliko ih primimo. Ako se ovako nastavi za dva do tri dana možemo dosegnuti puni kapacitet. U kontaktu smo s ministarstvom zdravstva i oni će odlučiti kako dalje – kaže ravnatelj Šegović.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba