Klinci krapinskog vrtića “Sunčica“ sudjelovali u akciji “Zasadi stablo, nemoj biti panj“

KAD SE MALE RUKE SLOŽE: “Mališani su osjećali ponos što su mogli sami, bez pomoći, posaditi sadnice“

Objavljeno: 21.11.2021. Valentina Cigula

Dječji vrtić “Sunčica“ koji se smjestio u krapinskom naselju Tkalci, baš kao i protekle dvije godine, ponovno je sudjelovao u hvalevrijednoj akciji “Zasadi stablo, nemoj biti panj“.

Ove godine posađena su stabla lovorvišnje, koje im je dostavio županijski koordinator Dragan Roksandić iz Udruge “Zasadi stablo, ne budi panj“. Radi se o nacionalnoj kampanji kojom se sade stabla na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini u Republici Hrvatskoj. Cilj ove akcije je podići ekološku svijest i potvrditi društvenu odgovornost.

Kako je djeci bilo sudjelovati i kako je akcija protekla, otkrila nam je voditeljica tradicijskog zagorskog vrta Jasna Čiček Vorih, kojim se ovaj vrtić diči, a o kojem smo već ranije pisali, s obzirom na to da sudjeluje u natječaju “Najljepši školski vrtovi“, kojeg organiziraju Ministarstvo znanosti i obrazovanja i HRT.

– Uz donirane sadnice, dobili smo i edukativne brošure o sadnji drveća. “Bubamarci“ su sadili u veselom ozračju, osjećali su ponos i korisnost samim time što su sami posadili sadnice, bez pomoći, naravno, uz stručni nadzor i savjete odgojiteljica i koordinatora udruge – kazala je Čiček Vorih.

Klinci i klinceze Dječjeg vrtića “Sunčica“, osim što su se uključili u sadnju stabla, ove su godine proširili aktivnosti objedinjene u projektu “Vrtić u šumi, šuma u vrtiću“, pa su tako izrađivali kućice i hranilice za ptice koje su zatim punili sjemenkama.

– Izradili su i mini šumski vrtić za unutarnji prostor koji je napravljen od mahovine, češera, lišća te je pokriven šumskim gljivama koje smo sami izradili od tijesta, a zatim obojIli bojama kao u prirodnom staništu. U izradi je i takozvana šumska knjiga posvećena drvu, a koja sadrži crteže i fotografije vezane uz važnost drveća za naš okoliš – pojasnila je Čiček Vorih.

Koliko su vrijedne i složne malene ruke bile, dokazuje i činjenica da su samo ove jeseni posadili ukupno 17 sadnica oraha, hrasta, duda, oskoruša i vinogradarskih breskvi.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba