Gesta rukom koja označava obiteljsko nasilje

Djevojka (16) spašena od otmičara zahvaljujući međunarodnom znaku za pomoć kojeg je naučila na TikToku

Objavljeno: 21.11.2021. zagorjeinternational

Mlada Amerikanka (16) oteta je iz svog doma u Sjevernoj Karolini, a spašena je zahvaljujući tome što je upotrijebila međunarodni znak za pomoć kojeg je naučila na društvenoj mreži TikTok.

Djevojka je bila u automobilu otmičara Jamesa Bricka (61) te činila geste rukom koje označavaju obiteljsko nasilje. Osobe iz drugih automobila to su primijetile te pozvale policiju, prenosi Večernji.hr.  

Signal se sastoji od podizanja dlana, uvlačenja palca te potom spuštanja ostalih prstiju preko njega. Palac je “zarobljen” unutar ostalih prstiju, a signal nalikuje stisnutoj šaci i osmišljen je kao znak koji ukazuje na obiteljsko nasilje.

Nestanak djevojke prijavili su roditelji, a prvi ju je uočio muškarac koji se nalazio u automobilu iza otmičareva te je nazvao policiju i kazao kako je ugledao tinejdžericu koja je izgledala kao da je u nevolji. Otmičara su potom uhitili policijski službenici iz Kentuckyja.  

Kada je spašena, djevojka je policiji rekla kako ju je otmičar odveo iz njenog doma u Sjevernoj Karolini te je odvezena kroz Ohio, Tennessee i Kentucky. Muškarac je optužen za otmicu, ali i posjedovanje dječje pornografije jer je na njegovu mobitelu pronađen sadržaj koji maloljetnicu pokazuje na seksualan način, no nije poznato je li riječ o otetoj 16-godišnjakinji. Detalji otmice još se istražuju.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba