Vikali i: "Plenkoviću, odlazi"

Tisuće prosvjednika na središnjem zagrebačkom trgu traži ukidanje COVID potvrda

Objavljeno: 20.11.2021. zagorjeinternational

Na tisuće prosvjednika iz svih krajeva Hrvatske okupilo se na zagrebačkom Trgu bana Jelačića na prosvjedu protiv COVID mjera, pod nazivom “Zajedno za slobodu”. Okupljanje je bilo na Trgu žrtava fašizma i na Trgu Francuske Republike u 15 sati, a prosvjednici su se onda zajednički uputili prema središnjem trgu.

Govor je održao Andrija Klarić, jedan od inicijatora ovog okupljanja, koji se, podsjetimo, istaknuo kada je u vrijeme zabrane zbog korona mjera, otvorio svoju teretanu.

Policija je uoči prosvjeda izvijestila o današnjem prosvjedu koji nije prijavljen, piše 24 sata.

– Prema prikupljenim saznanjima s društvenih mreža, u subotu, 20. studenoga 2021. godine s početkom u 15 sati na lokacijama Trg žrtava fašizma, Trg Francuske Republike, Trg kralja Tomislava i Trg bana Josipa Jelačića održat će se neprijavljeno javno okupljanje. Sukladno Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima, a temeljem članka 79. citiranog Zakona, u sklopu osiguranja zagrebačka će policija audio-vizualno snimati navedeno javno okupljanje na mjestu okupljanja i trasi kretanja – rekli su iz policije.

Neki su prosvjednici upalili baklje, a s razglasa se ori “Bože, čuvaj Hrvatsku”, “Mojoj majci”… Neki prosvjednici imaju hrvatske zastave, a dio njih i religijske motive.

Među prosvjednicima su i naši europarlamentarci Ivan Vilibor Sinčić i Mislav Kolakušić te saborski zastupnici Zlatko Hasanbegović i Marin Miletić, kao i novinar Velimir Bujanec.

Pogledajte video.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba