U Novom Marofu otvorena humanitarna izložba Stephana Lupina

Gradonačelnik Jenkač najavio: Želja mi je da Lupino napravi kip sa specifičnom simbolikom Novog Marofa

Objavljeno: 20.11.2021. zagorjeinternational

U petak je u prostorima Kulturnog centra “Ivan Rabuzin“ u Novom Marofu otvorena izložba Stephana Lupina pod nazivom “Lupinizam – humanitarno za Udrugu Sunce“. Radi se o udruzi koja radi s djecom i odraslima s teškoćama u razvoju.

Uz prepoznatljive Lupinove izloške koje možete vidjeti na izložbi, na prodaju će biti 10 fotografija koje je Lupino darovao, a prihod od prodanih fotografija bit će namijenjen Udruzi Sunce iz Presečna kod Novog Marofa.

Varaždinski umjetnik svjetskog glasa nedavno je prebolio koronu i sada nastavlja s radom i izložbama te, kako sam kaže, nema mirovanja.

– Korona ostaje tema, treba antivaksere probuditi, ima ih puno, i političara koji samo skupljaju bodove, a ne misle o drugima. U Novom Marofu je izložba, u Vukovaru će biti humanitarna izložba, u Sisku je izložba s koje sam donirao za djecu stradalu u potresu – rekao je Lupino.

Marija Hokman predsjednica je udruge Sunce Novi Marof, koja djeluje od 2005. godine.

– Udruga brine o 25 štićenika, dobi od 15 do 50 godina. Naši štićenici imaju različite intelektualne i psihičke poteškoće, potrebno im je da dolaze u našu udrugu. Sve je dobro kad djeca idu u školu, ali kad navrše 21 godinu, njihovo formalno obrazovanje prestaje i prepušteni su sami sebi i svojim obiteljima. Zato u udruzi djeluje klub “Sunčeve zrake“, u kojem provodimo njihovu socijalizaciju i rehabilitaciju. Lupino je odlučio pomoći, posjetio nas je i družio se s djecom – kazala je Hokman.

Organizator humanitarne izložbe Stephana Lupina je Pučko otvoreno učilište Novi Marof.

– Ovo je već devet Lupinova humanitarna izložba i vrlo smo zadovoljni što se i Novi Marof našao u tom nizu. Izložba je prodajnog karaktera i trajat će do kraja siječnja 2022. godine. Cijena je na upit – dodala je ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Ivana Kušek Perši.

Izložbu je otvorio gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač. – Imamo aktivnu udrugu Sunce, a u komunikaciji s Lupinom došli smo do humanitarne izložbe u prekrasnom prostoru Kulturnog centra “Ivan Rabuzin“. S Lupinom pripremamo i neke druge projekte. Imamo želju postaviti jedan kip na području Novog Marofa. Zanimljiv nam je rotor. Recimo u susjednoj Sloveniji, u svakoj općini na rotoru imaju skulpture koje simboliziraju značaj tog mjesta, i moja je želja da Lupino napravi kip sa specifičnom simbolikom Novog Marofa – rekao je Jenkač.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba