TRAŽE OBUSTAVU 'CENZURE': Sudionici prosvjeda nisu bili blagonakloni prema medijskim djelatnicima koji su izvještavali s trga

Dio prosvjednika verbalno je i fizički napao novinare na trgu, a kasnije su na Prisavlju tražili razgovor s ravnateljem HRT-a

Objavljeno: 20.11.2021. zagorjeinternational

Prosvjed protiv COVID potvrda se sa središnjeg zagrebačkog trga preselio na Prisavlje, ispred zgrade HRT-a, kamo se zaputio dio prosvjednika koji su tražili razgovor s ravnateljem i uključivanje u program te pozvali na obustavu “cenzure” javne televizije.

Prosvjednike je pred HRT-om dočekala interventna policija, a desetak policijskih vozila blokiralo je pristup zgradi na Slavonskoj aveniji, piše Index.hr.

Međutim, službenik te HRT-a obavijestio je prosvjednike kako u zgradi javne televizije nema nikoga s kime bi mogli razgovarati, na što su oni reagirali valom negodovanja, no prosvjed se nastavio uglavnom bez ekscesa i mirno, a oko 20 sati prosvjednici su se polako počeli razilaziti.

No, neki prosvjednici su se obrušili na predstavnike medija još tijekom prosvjeda na trgu.

Novinar RTL-a Goran Latković izjavio je u prijenosu da su ga, dok je izvještavao s prosvjeda, napali prosvjednici.

Latković je kazao da je dobio udarac laktom u rebra, a potom i dva šamara.

Također, novinarku Petru Buljan s Nove TV, zajedno sa ostatkom novinarske ekipe, tijekom obavljanja njihova posla, okružila je grupa prosvjednika koji su ih zatim u verbalnom napadu izvrijeđali, piše Index.hr.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba