Slažete li se?

Ovo su četiri mjesta na kojima ćete se najlakše zaraziti koronavirusom

Objavljeno: 18.11.2021. zagorjeinternational

Pandemija koronavirusa i dalje se ne smiruje, a u tijeku je upravo i četvrti val. U svijetu je svakim danom na stotine tisuća novih slučajeva zaraze, ali i ogroman broj smrtnih slučajeva. Hrvatska također bilježi nemale brojke. 

Šef neurokirurgije i profesor neurologije na sveučilištu “Emory“ Sanjay Gupta, istaknuo je koja četiri mjesta treba izbjegavati. Naime, riječ je o određenim prostorima, kako je rekao profesor, na kojima ćete se najlakše zaraziti koronavirusom, piše Večernji.hr.

Hoteli, odnosno, hotelske sobe, predstavljaju rizik upravo zato što kroz hotel prolazi veliki broj ljudi. Isto tako, odmor u zatvorenim prostorijama s velikim brojem ljudi, poput koliba, može biti mjesto gdje ćete se lako zaraziti. U svijetu je primijećen i porast broja zaraženih koji se veže direktno uz boravke u kafićima, barovima, ali i teretanama.

Također, vrlo lako ćete se zaraziti na zatvorenim mjestima gdje, uz prisustvo brojnih stranaca, k tome još nitko ne nosi masku. To su restorani u kojima jedu mnogi koje nikada prije niste vidjeli i u kojima je maska inače obavezna, ali ne dok konzumirate hranu. Još jedno mjesto kojeg se treba kloniti za vrijeme pandemije su i crkve. Iako u njima trenutno nema zabrana okupljanja, virus se tamo vrlo lako može širiti.

Svima se svugdje i dalje savjetuje da budu na oprezu te da se pridržavaju mjera zaštite poput nošenja maski, češćeg pranja ruku i držanja distance.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba