U spomen na velikog umjetnika Rudolfa Mahmeta

Ove nedjelje u Mariji Bistrici peti koncert “Sjećanje na Rudeka“

Objavljeno: 18.11.2021. zagorjeinternational

Kulturno – umjetničko društvo ”Lovro Ježek” Marija Bistrica, u spomen na velikog zagorskog umjetnika Rudolfa Mahmeta, ove nedjelje s početkom u 17 sati organizira tradicionalni peti koncert pod nazivom ”Sjećanje na Rudeka“, koji će se održati u marijabistričkom Domu kulture.

Nastupit će Tamburaški orkestar KUD-a ”Belec”, Pjevački zbor KUEU ”Kaj” Zlatar Bistrica, Ženska vokalna grupa ”Kajda” Mače, Roberto Hren na bisernici te Tamburaški orkestar KUD-a ”Lovro Ježek”.

Rudolf Mahmet – Rudek rođen je 1. srpnja 1925. godine u Mariji Bistrici i od samog osnutka KUD-a ”Lovro Ježek”, davne 1974. godine, bio je voditelj Tamburaške sekcije, kao i aktivni svirač do 2011. godine. U dugoj folklornoj karijeri iza njega su ostali brojni nastupi u zemlji i inozemstvu te glazbeni aranžmani mnogih pjesama. Isto tako, dugi niz godina vodio je i ŽVG “Kajda“ iz Mača. Rudek je glazbeno surađivao i s brojnim drugim kulturnim društvima, skupinama i umjetnicima, a napisao je i gotovo cijeli folklorni glazbeni fundus KUD-a ”Lovro Ježek”. Također, pisao je i za ostala društva s kojima je surađivao, a u svojoj arhivi ima preko 700 naslova, od kojih je 360 komponirao i aranžirao samostalno.

Koncert će se održati u Domu kulture u Mariji Bistrici u 17 sati, ali uz epidemiološke mjere, u skladu s kojima će i broj posjetitelja biti ograničen. Za ulazak treba nabaviti besplatne ulaznice, a to je moguće podizanjem u prostorijama Općinske knjižnice i čitaonice Marija Bistrica od ponedjeljka do petka od 8 do 15 sati, ili narudžbom na mail [email protected]. Ulaz je moguć samo uz COVID potvrdu o cijepljenju, preboljenju ili testiranju.

Suorganizatori koncerta su Općina Marija Bistrica i Turistička zajednica općine Marija Bistrica, a osiguran je i prijenos na Facebook stranici KUD-a ”Lovro Ježek”. (ZI)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba