Ustavni sud RH odlučio:

Odbijene ustavne tužbe braće Mamić i Tomislava Horvatinčića

Objavljeno: 17.11.2021. zagorjeinternational

Ustavni je sud donio rješenja kojima je dijelom odbio, a dijelom odbacio ustavne tužbe Zorana i Zdravka Mamića, a odbijena je i ustavna tužba Tomislava Horvatinčića, doznaje RTL.hr.

Evo kako su im na upit odgovorili iz Ustavnog suda:

“Obavještavam Vas da je Ustavni sud na sjednici od 26. listopada o.g. donio rješenje kojim je odbio ustavnu tužbu Tomislava Horvatinčića. Nadalje, na sjednici od 16. studenoga o.g. Ustavni sud donio je rješenja kojima je dijelom odbio, a dijelom odbacio ustavne tužbe Zorana i Zdravka Mamića.”

Inače, Zdravko Mamić je povodom presude Vrhovnog suda podnio i ustavnu tužbu jer tvrdi kako je bio žrtva “povrede presumpcije nevinosti i medijskog linča”. Također, Mamić je i optužio dvojicu sudaca Županijskog suda u Osijeku koji su sudili u njegovom slučaju da su od njega primili pola milijuna eura kako bi izrekli oslobađajuću presudu.

Horvatinčić je pak nekoliko puta odgađao odlazak u zatvor zbog zdravstvenih razloga, ali je na kraju ipak morao na izdržavanje kazne.

– Nedopustivo je da se sudac izvršenja stavlja u ulogu liječnika, s obzirom na to da su sve medicinske institucije rekle da je za Horvatinčićev oporavak potrebno najmanje šest mjeseci. Moglo se očekivati da će sudac odobriti šest mjeseci – rekao je Horvatinčićev odvjetnik Velimir Došen u vrijeme kada je zbog spomenute odluke podnesena i ustavna tužba.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba