DAN SJEĆANJA NA ŽRTVE DOMOVINSKOG RATA I NA ŽRTVU VUKOVARA I ŠKABRNJE: Središnje županijsko obilježavanje sutra u Zelenjaku

PROŠLO JE 30 GODINA: U svim zagorskim gradovima i općinama zapalit će se po 30 vukovarskih lampiona

Objavljeno: 16.11.2021. zagorjeinternational

Krapinsko – zagorska županija će u suradnji s udrugama proisteklih iz Domovinskog rata, u srijedu u 16 sati, polaganjem vijenca i paljenjem svijeća kod spomenika Lijepoj našoj u Zelenjaku obilježiti Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. Ove godine obilježava se 30 godina od pada Vukovara i Škabrnje te će se u sklopu obilježavanja zapaliti 30 vukovarskih lampiona, a obilježavanje će biti održano u skladu s epidemiološkim mjerama.

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje istog će dana biti obilježen i u zagorskim općinama i gradovima. Svaka od 32 jedinice lokalne samouprave dobit će od Krapinsko – zagorske županije također po 30 vukovarskih lampiona. Svijeće će zapaliti gradonačelnici i načelnici, zajedno s predstavnicima udruga proizašlih iz Domovinskog rata. Ovaj običaj pokrenut je 2014. godine na inicijativu Krapinsko – zagorske županije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba