Ronaldo u suzama

Srbija pobijedila Portugal i ide direktno u Katar, Vučić obećao milijune

Objavljeno: 15.11.2021. zagorjeinternational

Na jučerašnjoj utakmici kvalifikacija za SP između Srbije i Portugala, Portugalcima je bio dovoljan samo jedan bod za prvo mjesto i izravan plasman u Katar, dok je Srbima trebala pobjeda. Utakmica u Lisabonu krenula je očekivano, dobrim otvaranjem Portugalaca i pogotkom već u drugoj minuti, piše Tportal.hr.

Srbiju to nije previše poljuljalo i odmah je zaigrala puno bolje, a prvu šansu imao je Vlahović u 12. minuti kada je odlično šutirao, no Portugalce je ovoga puta ipak spasila stativa. Međutim, u 33. minuti Srbija je izjednačila za 1:1 kada je Tadićevim šutom iz kaznenog prostora lopta pogodila nekog od Portugalaca i prevarila golmana Patricija.

Izjednačeno je bilo do samoga kraja kada je uslijedio šok. U 90. minuti u petercu Portugala, nakon ubačaja se najbolje snašao Mitrović i glavom zabio za 2:1. Portugalci su do kraja utakmice pokušali izjednačiti rezultat, ali Cristiano Ronaldo, koji se rasplakao na kraju utakmice, i njegovi suigrači ipak nisu uspjeli. Srbija ide izravno u Katar, dok će Portugalci u ožujku 2022. u dodatne kvalifikacije.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je prije nekoliko dana ispratio ‘orlove’ u Portugal uz obećanje premije u iznosu od milijun eura ako pobijede Portugal. Hoće li ga ispuniti?

Iz Europe su se ranije na SP plasirali Hrvatska, Danska, Njemačka, Francuska i Belgija, a Engleska će se plasirati ako ne izgubi od San Marina. Preostala dva izravna putnika se traže između Italije i Švicarske u ponedjeljak te Nizozemske i Norveške u utorak. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba