UDRUGA MLADIH “FENIKS“: Završen projekt “Zaželi – nova prilika za žene u ruralnom području“

Projektom vrijednim 1,8 milijuna kuna zaposleno je 20 gerontodomaćica koje su pružale potporu 170 korisnika, 50 više od planiranog

Objavljeno: 15.11.2021. zagorjeinternational

U Hotelu Matija Gubec u Stubičkim Toplicama, prošle je srijede održana završna konferencija projekta “Zaželi – nova prilika za žene u ruralnom području“.

Ciljevi projekta bili su osnažiti radni potencijal teže zapošljivih žena, potaknuti njihovu socijalnu uključenost zapošljavanjem u lokalnoj zajednici uz povećanje razine kvalitete života krajnjih korisnika te osigurati njihovu bolju poziciju na tržištu rada.

Više od planiranog

Projektom je zaposleno 20 gerontodomaćica s područja Krapinsko-zagorske županije koje su za vrijeme trajanja projekta pružale potporu i podršku više od 170 krajnjih korisnika, iako je planirano 120, i to na području Oroslavja, Stubičkih Toplica, Donje Stubice, Gornje Stubice, Marije Bistrice i Bedenice. Za krajnje korisnike bili su osigurani i paketi higijenskih potrepština koje su dobivali svaki mjesec.

Također, za gerontodomaćice je provedeno i obrazovanje, odnosno osposobljavanje, tijekom kojega su pripadnice ciljane skupine stekle nova znanja i vještine.

Projekt vrijedan 1.857.319 kuna sufinanciran je sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“. Nositelj projekta je Udruga mladih “Feniks“, a partneri su Centar za socijalnu skrb Donja Stubica, Centar za socijalnu skrb Sveti Ivan Zelina i Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Krapina.

Tijekom konferencije, koordinatorica projekta Kristina Šturlan predstavila je rezultate i provedene aktivnosti projekta i tom je prilikom naglašeno kako su ostvareni svi ciljevi projekta.

Nastavak suradnje

Konferenciji su prisustvovali i izaslanica Krapinsko-zagorske županije Sanja Kunštek-Dragčević, načelnik Općine Stubičke Toplice Josip Beljak, načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički, načelnik Općine Bedenica Slavko Cvrlja, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Donja Stubica, Stanislava Erdelja i Vesna Hriberski ispred Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, a koji su pozdravili sve prisutne uz naglasak kako je ovakav projekt hvalevrijedan i da se svakako nadaju novoj suradnji u sljedećoj fazi projekta.

Predsjednica Udruge mladih “Feniks“ Elizabeta Škvorčec, također je pozdravila sve prisutne i zahvalila svima na suradnji uz nadu da će se ta suradnja nastaviti budući da će se Udruga prijaviti na III. fazu.

Konferencija je održana uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera s ograničenim brojem sudionika.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba