Policija je deset dana, uz blagdan Zagorcima najdražeg sveca, provodila pojačanu akciju nadzora prometa – utvrdili su 303 prekršaja

MARTINJSKI REKORDERI: U Velikom Trgovišću traktorist (56) ‘napuhao’ 2,61 promila, presretač kod Jakovlja ulovio 34-godišnjaka kako vozi 214 km/h

Objavljeno: 15.11.2021. zagorjeinternational

Od 5. do 15. studenoga, na području Policijske uprave krapinsko-zagorske povodom proslave „Martinja“ proveden je pojačan nadzor provjere alkoholiziranosti vozača, kao i činjenje drugih prekršaja iz skupine tzv. “četiri glavne ubojice u prometu” (nadzor brzine, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisna uporaba mobitela i vožnja pod utjecajem alkohola).
Sankcionirana su 303 prometna prekršaja, od čega 44 prekršaja vozača zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, dok su ukupno u navedenom vremenu alkotestirana 343 vozača.

Zadržano osam vozača


Zbog vožnje pod utjecajem alkohola u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva smješteno je osam vozača.

Za vrijeme navedene akcije najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu bila je 2,61 promila, koja je utvrđena u subotu 13. studenog, kod 56-godišnjeg vozača u Velikom Trgovišću. Protiv vozača podnesen je optužni prijedlog nadležnom sudu zbog počinjenih prekršaja, s predloženom novčanom kaznom u iznosu od 10.500 kuna i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom “F” kategorije u trajanju od tri mjeseca.
Najveća izmjerena nepropisna brzina kretanja vozila bila je 214 km/h, izmjerena na A2 kod Jakovlja policijskim presretačem, a na mjestu gdje je prometnim znakom brzina ograničena na 130 km/h. Vozilom je upravljao 34-godišnjak, kojem je izdan prekršajni nalog s novčanom kaznom od 5000 kuna, te je predložena zabrana upravljanja vozilima “B” kategorije jedan mjesec.     
Tijekom pojačanog nadzora također je zabilježeno i sankcionirano 149 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 22 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i sedam prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje. Također je šest vozača zatečeno kako upravlja vozilima prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom, pet vozača koji su upravljali vozilima za vrijeme dok im je na snazi zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima te njih pet s neregistriranim vozilima u prometu.

Nastavak akcije

– Kako vozači pod utjecajem alkohola i nadalje u velikom broju sudjeluju u prometu na cestama i pri tome čine i prometne nesreće i prekršaje, na području Policijske uprave krapinsko – zagorske i nadalje će se, posebice do kraja studenoga i tijekom prosinca, vršiti pojačani nadzor poštivanja prometnih propisa iz skupine tzv. “četiri glavne ubojice u prometu” – najavljuju iz policije. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba